СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 8, 2016

Семинара за енергийна ефективност на сградите се проведе при най-висок интерес

Семинара за енергийна ефективност на сградите се проведе при най-висок интерес

Четвъртият семинар, част от конкурс Екообщина бе на тема енергийната ефективност на сградите и привлече най-много участници от всички семинари досега. Над 80 представители на общините в България присъстваха на лекциите на българските и френските експерти, които представиха политиките за подобряване на енергийната ефективност на сградния фонд във Франция и в България.

Събитието беше открито от Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Франция в България. Той наблегна на възможностите за обмен на опит, които „ЕКООБЩИНА“ дава на общините от двете страни. „Надявам се България да стане част от първата група страни, които да депозират ратифицирания договор от Конференция на ООН за климатичните промени – Париж 2015“, каза Н.Пр. Лапер дьо Кабан във връзка с темата за енергийната ефективност.

Официален гост бе Николай Нанков, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството. „Убеден съм, че в края на днешния семинар на база на поставените въпроси и презентациите, ние като Министерство, също ще бъдем обогатени с възможността да подобрим нашите управленски решения, които предстои да бъдат взети в много кратък срок“, каза зам.-министър Нанков.