ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VII, брой 6, 2013

Доверието идва при тези, които спазват обещанията си!

Улрих Валман, Директор „Продажби“ за Източна и Западна Европа и дългогодишен служител на HOBAS

Доверието идва при тези, които спазват обещанията си!

По какъв начин HOBAS развива нови продукти? Работи ли HOBAS съвместно с клиентите си?
Новите продукти на HOBAS се създават основно по два начина: посредством развитие на приложенията или чрез изработването на алтернативни решения. При развитието на приложенията клиентите идват при нас с определен проблем и ни гласуват доверие, че ще намерим решение за продукта, съобразено с изискванията им. Във втория случай HOBAS работи върху алтернатива, която предлага на клиентите по-големи предимства. Ние комбинираме много идеи, познания и опит с цел клиентът да получи възможно най-добрия продукт.

Вярно ли е, че повечето иновации са предназначени за индустриалния сектор?
Да, изискванията на различните промишлени сектори доста се различават и поставят много високи предизвикателства към суровините. Благодарение на гъвкавия ни производствен процес, ние можем да изготвим продуктите съобразно изискванията на клиентите ни и по такъв начин да изпълним множеството спецификации на отделните проекти. Но понякога търсеният продукт не съществува на пазара и се налага тепърва да бъде развит. Добър пример за това е един от нашите най-стари проекти, реализиран с тръбопроводни системи HOBAS: рехабилитацията на канализационна система на завод за производство на синтетична калцирана сода, принадлежащ на немските заводи Solvay в края на 80-те години. В този случай при дизайна на тръбопровода трябваше да се вземат под внимание високите температури, достигащи до 75° C, и pH-стойности от 1 до 14. Ние променихме вече съществуващия продукт като заменихме стандартната смола със специална, която би издържала на по-продължителен период на експлоатация. Експертите на HOBAS подложиха смоли от различни производители на стриктни тестове преди започване на производството на тръбопровода, за да отговорят на високите изисквания за качество на клиента. Адаптираният продукт се доказа като изключително успешен: тръбопроводът трябваше да достигне експлоатационен живот от 10 години, но дори и днес, повече от 25 години по-късно, той функционира безаварийно. Това ясно доказва колко високи са нашите стандарти.

Бихте ли ни разказали малко повече за новите решения, отговарящи на изискванията на клиента, върху които работите в момента?
През месец юни миналата година в Италия монтирахме първия утаителен резервоар за пясък HOBAS и понастоящем има голям интерес към преливника HOBAS CSO Chamber, който при силен дъждовалеж възпрепятства преливането на непрочистени води в смесената канализация. Процесът на развитие на новите продукти и приложения може да продължи твърде дълго, тъй като ние провеждаме стриктни тестове преди да започнем с производството им. По време на развитието на продукта ние можем да спрем дадена иновация, ако тя не води до желаните от нашите клиенти резултати.



HOBAS BULGARIA

София 1606, бул. Тотлебен 53-55, Бизнес център Регус, офис 414
тел.:02/ 9869836