ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VI, брой 4, 2012

Атлас Копко България достави за Геопс БДС машината Christensen CT20 Radio Controlled Crawler

Атлас Копко България достави за Геопс БДС машината Christensen CT20 Radio Controlled Crawler

На 20 Април 2012 година Атлас Копко България достави за Геопс Болкан Дрилинг Сервисиз (Геопс БДС) геологопроучвателна сонда от най-новата серия на фирмата, която е пусната в производство през 2011 година. Това е първата машина от този клас, произведена за Европейския съюз и единствената в света, монтирана на радиоуправляемо верижно шаси. Сондата е купена от българска фирма и ще работи на територията на рудник Бор в Сърбия. През месец юни втора машина от този клас ще бъде пусната в експлоатация за Геопс БДС.

СТ20 е най-мощната геологопроучвателна сонда в класа машини до 2500m дълбочина на сондаж и въпреки това е лесна за управление. Машината е с монтирана модерна система за подаване, която позволява извличане на скална ядка от 2450 метра дълбочина.

Новоразработеният контролен панел позволява лесно управление с помощта на редица вградени автоматизирани функции. Сондата отговаря на най-новите стандарти за безопасна работа и опазване на околната среда. Двигателят, отговарящ на Tier III, е разположен в специално разработено шумоизолирано отделение. Под силовата част са монтирани специални маслосъбиращи вани, с цел предотвратяване на разлив на масло.

Сондата е с капацитет на сондиране 2450m дълбочина при диаметър на сондажа NQ (76mm). Сондажният лост е с диапазон от B (60mm) до P (117mm). Товароподемността на силовата лебедка е 178 kN. Капацитетът на изтегляне е 200kN, а дължината на изтегляне на лоста е 9 метра.

Фирма Геопс Болкан Дрилинг Сервисиз, със седалище в Пловдив, е ключов клиент за Атлас Копко. Тя изпълнява геологопроучвателна дейност в Централна и Източна Европа предимно чрез използване на сонди от серия Christensen - модели CS10 и CS14, производство на Atlas Copco Craelius AB, Швеция, които се използват в цял свят за проучване на открити терени.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини