СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 1, 2016

Иновативно подово лъчисто отопление и охлаждане

Иновативно подово лъчисто отопление и охлаждане

Като едно от най-удобните за използване и поддържане, подовото отопление е известно и ефективно решение за отопление на дома през зимата. Сега Екотерм Проект предлага подово отопление Emmeti Clima Floor, което чрез специалните си компоненти - електронните управляващи блокове PCOC и RCE, служи и за охлаждане през лятото. Известно като лъчисто подово отопление и охлаждане, този продукт е уникален със способността си да пести енергия, благодарение на иновативната система FIVPAV. Работеща с нискотемпературен топлоизточник, тази система подобрява работата на кондензиращите котли и предоставя възможност за ползване на буферни съдове, като по този начин драстично се намалява разходът на гориво.

Контролът на температурата се извършва непрекъснато, чрез регулиране температурата на водата в системата, чрез подходящ смесителен вентил. Влажността на околната среда се регулира чрез специфични сензори, инсталирани в сградата и, ако е необходимо (при приближаване на точката на оросяване), влажността се намалява чрез активиране на допълнителни абсорбатори на влага.

Предлаганите осем висококачествени изолационни панели и три типа тръби, произведени по високитехнически стандарти, напълно отговарят на нуждите на всеки тип сграда и всеки съвременен инсталатор.

Контролерите PCOC или RCE управляват температурата на водата, чрез задействането на автоматизиран изпълнителен механизъм, монтиран на смесително устройство (налично като опция). Управляващият блок се доставя предварително сглобен, готов за монтаж в метална кутия, за вграждане в стена.

Подовото лъчисто отопление и охлаждане EMMETI е система за контрол на температурата 365 дни в годината без шум, без прах, в една невидима система. Екотерм Проект гарантира на своите дистрибутори и инсталатори прецизни обучения за инсталиране на подовата лъчиста система.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини