СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

В своята 60-годишна история Девня Цимент залага на високото качество

Разговор със Стоян Щерев, Директор продажби на Девня Цимент

В своята 60-годишна история Девня Цимент залага на високото качество

Г-н Щерев, ребрандирахте портфолиото – бихте ли казали какво наложи тази стъпка, и как оценявате промяната?
Собственик на Девня Цимент и Вулкан Цимент в България от вече близо две години е немската компания ХайделбергЦимент Груп, един от световните лидери в производството на цимент, бетон и инертни материали. С цел подчертаване на нашата нова принадлежност решихме да сменим визията и преминем към корпоративната идентичност на Групата. В същото време за всички нас от екипа на Девня Цимент е от голямо значение да запазим това име, тъй като сме от няколко десетилетия на българския пазар и то е познато на всеки в бранша.

Впрочем, промяната в корпоративната ни визия и цвят идва точно в годината, в която Девня Цимент навършва 60 години. Това подхрани идеята за разработване на нови опаковки на отдавна утвърдените на пазара наши пакетирани продукти. Решихме да изпишем на всяка опаковка мотото „Доказано качество от 1958г.“, в което силно вярваме като екип, защото работата ни е изключително фокусирана именно върху качеството на продуктите. Новите опаковки са на пазара от началото на юни. Решихме да заложим на отличителни цветове, затова и всеки наш продукт ще има зелена страна, като нашия нов корпоративен цвят, и още една в индивидуален за съответния продукт цвят. Освен това, с годините установихме, че клиентите назовават продуктите ни по цвят, а не по техническите спецификации. Затова решихме в допълнение всеки продукт да има и свое индивидуално име, т.е. един вид да им придадем уникална идентичност.

Споделете за някои новости от дейността Ви през тази година.
От пролетта на 2018-ма година на пазара са обновените опаковки на пакетираните продукти на Девня Цимент и Вулкан Цимент и като част от световния лидер, ХайделбергЦимент Груп, във визията присъства корпоративното зелено. Всеки продукт обаче притежава и своята индивидуалност – с отличително име и собствен основен цвят. По този начин клиентите могат да познаят продуктите на компанията отдалеч.

Цялата корпоративна идентичност на дружеството е обновена, в унисон с опаковките. При преминаване по магистралата Варна – Девня може да се види зеленият силоз на високотехнологичния завод, боядисан наскоро.

Тази година Девня Цимент празнува своя 60-годишен рожден ден. През далечната 1958-ма, най-големият циментов завод в страната е пуснат в действие, а преди няколко години беше построена и нова производствена линия по най-модерната позната технология в света.

Факт е първият бетонов възел с марката Хайделберг Бетон във Варна. Концепцията е да се заложи отново на високото качество – имидж, който Девня Цимент е затвърдил през своята 60-годишна история като водещ производител на цименти в страната.

Бихте ли представили нестандартни решения от портфолиото си?
Компанията притежава богато портфолио както от пакетирани, така и от насипни цименти и специални продукти. Част от тях са хидравлично свързващите вещества, които се използват за стабилизация на почвите при изграждане на пътища. Това са добре познати продукти на българския пазар, които са улеснили реализацията на редица проекти.

Поради високия интерес от страна на клиенти, компанията разработва и пуска на пазара през изминалата година специална гама от свързващи вещества за пътища с името CONTACT. Това са продукти, които могат да превърнат и най-неподходящите почви в строителни материали, например глинестите почви не е необходимо повече да се отстраняват, а могат да бъдат използвани. Всички продукти от гамата са специално създадени, за да улесняват работата при изграждане на инфраструктурни проекти като съкращават времето за подготовка и намаляват разходите.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини