СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 2, 2020

TERMOFLEX® SUPER FINE – Универсална супер фина шпакловка за интериори и екстериори

TERMOFLEX® SUPER FINE – Универсална супер фина шпакловка за интериори и екстериори

Новата супер фина бяла циментова шпакловка на МАРИСАН TERMOFLEX® SUPER FINE е универсално решение за вътрешно и външно полагане. В състава є са вложени висококачествени полимерни смолисти и целулозни добавки. Подходяща е за приложение върху всякакви типове основи като например бетонови, циментови, варо-циментови мазилки, гипскартон и гипсфазер и др. Нанася се като финишен слой и върху саниращи и топлоизолационни мазилки. Може да се полага на две или три ръце.

Финишният слой гарантира здравината и естетическа визия на обработените повърхности. Продуктът е подходящ и за бани и мокри помещения, силно натоварени площи и места с голям човекопоток като фоайета, коридори, стълбища, чакални, офиси, конферентни зали, както и при повърхности, подложени на тежки атмосферни и механични влияния при балкони и открити тераси. TERMOFLEX® SUPER FINE е идеален избор и за оформяне на горния шпакловъчен слой при изпълнение на армираща шпакловка в ТИС.

Модификацията на шпакловката позволява нанасянето є в тънък слой – между 2 и 5мм. Така се гарантира едновременното преодоляване на съществуващите неравности в основата и оформянето на перфектно фин и гладък слой. Това предразполага безпроблемното полагане на последващо покритие като тапети, боя, мазилка или архитектурни профили.

Лабораторните изпитвания на якостта на натиск на 28-мия ден показват стойности от 25 N/mm2 (БДС EN 1015-11), докато якостта на сцепление при опън достига 1.6 N/mm2 (БДС EN 1015-12). Така покритието успява да поема възникващите в основата структурни движения и вибрации, запазвайки своята цялост и предпазвайки декоративното покритие от компрометиране.

След шпакловане не се налага допълнително шкурене или шлайфане. След изсъхване оформеният слой придобива значителна гладкост и белота, елиминираща риска от образуване на светлосенки. При полагане на декоративно покритие в светли тонове, разходната норма на боята се редуцира с до 30%.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини