СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 3, 2019

Дибла проведе традиционния дизайнерски форум Design People

Дибла проведе традиционния дизайнерски форум Design People

Както традицията повелява, и тази година в началото на април (от 5-ти до 7-ми) Дибла събра в Пловдив 100 от най-успешните и изявени родни дизайнери и ги срещна с представители на някои от най-влиятелните и разпознаваеми фирми в бранша у нас. Събитието, което е една от най-успешните и значими инициативи на Платформата, идеално олицетворява стремежа на екипа – да доближава дизайна до бизнеса, да подобрява общуването между професионалистите от гилдията при създаването на нови партньорства с фирми производители в сферата на интериорните решения.

Форумът бе открит тържествено по време на официалната вечеря с представянето на Годишния каталог на Дибла – „Най-доброто от интериорния дизайн за 2018“. Вторият ден започна с представителния блок с 13 фирми.

Основна задача на Националния форум е да запознае активните дизайнери с новостите и актуалните тенденции, които най-перспективните компании, предлагащи продукти и услуги в сферата на интериора, ще наложат през годината. На всяка от фирмите участници бяха осигурени по 20 минути, в рамките на които да запознаят убедително публиката с предимствата и особеностите на новите си изделия.

Оргахим представи серията си бои Spirit, силно заредена с авантюристичен дух. Дизайнерите проявиха интерес и към Deko – покритие от мраморна фракция с голяма дренажна способност и устойчивост на натоварване и триене. От фирмата предвиждат и лоялна програма с отстъпки за проектанти.

БИОборд представиха оригинални и новаторски рекламни пана от растителност, трайни интериорни решения от скандинавски мъх – който идва в най-разнообразни цветове – за стени, колони и тавани.

Икор изненадаха с новия си продукт – декоративни пана и покрития от смола, фибростъкло и естествени пълнители с вид на ламарина, тухли, бетон, старинна орнаментика.

Хората от Рока предложиха на дизайнерите тест, който да им помогне да определят професионалния си типаж.

Показан бе продуктовият каталог Roca App – приложение за смартфони и таблети, Bim-файлове за облекчаване работата на дизайнера, както и 3R планера за баня за бързо онагледяване на визии и комбинации.

Фирма Каре за първи път се представи пред аудиторията на Дибла. Основните им продуктови тенденции за 2019 г. са както вдъхновени от природата и използващи естествени материали, така и залагащи на елегантни форми, екзотични творчески акценти, модерен поглед към ретро мебелите и скандинавски изчистени линии и солидна доза еклектизъм.

Гарант хоум дизайн също имаха нужда от по-обширно представяне, тъй като също са нов партньор на Платформата. Специалисти в предлагането на висококачествени мебели, те представиха марките Leolux – с разнообразни дамаски и крака с изискани форми; Tommy M – с качествени кожени тапицерии с уникални цветове и модели; Sudbrock – много устойчива корпусна мебел с изчистени форми, и други.

Партньорите от Призма за пореден път изненадаха приятно със своите уникални продукти на световно качество и на български цени, сред които системи за вграждане без борд и уникални дизайнерски осветителни тела.

Няма любител на фотографията, който поне веднъж да не се е възползвал от качествените услуги на Фотосинтезис – следващата фирма участник, която предлага фотографски печат с галерийно качество, най-добрата украса за интериори и изложбени зали.

Паркетен стил представиха марките паркет и ламинат Berry Allock - паркет с малък фoрмат и Lareco - паркет от много скъп и ценен блатен дъб с уникален цвят.

ПС България запознаха присъстващите с възможности за и тънкости при вграждане на парни бани и сауни в жилища дори и с малки размери, както и с практични начини за изграждане на естетични частни и био-басейни. Фирма SKV разказаха за предимствата на техническия камък, както и за предлаганото от тях естетично и невидимо вграждане на кухненски елементи и електроуреди в плота.

Шнайдер Електрик представиха подробно продуктите за умен дом от серията D-Life – многофункционална мултитъч система за контрол на дома с различни интерфейси и индивидуализиране на функциите.

От Атлас Конкорд разказаха за фирмата си, за основните си дейности, а също така за елитната си колекция Марвъл и серията Марвъл Дриймс. Споделиха и какви са предимствата на гранитогреса с изтънчен италиански дизайн пред тхинечския камък и мрамора.

Фирма Дием не успя да изпрати свой представител, но неин заместник беше видеото на Дибла, посветено на продуктите на компанията; то беше излъчвано в паузите.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини