СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 3, 2019

Рувекс представи енергоефективни решения на изложението ЕЕ и ВЕИ

По време на изложението ЕЕ и ВЕИ фирма РУВЕКС представи своите нови продукти свързани с намаляване на разходите за енергия чрез използване на възобновяеми източници. Основен акцент се постави на широката гама термопомпи на френския производител De Dietrich.

Един от най-новите продукти, с които посетителите сe запознаха, беше инверторната термопомпа ALEZIO G Hybrid, която комбинира енергийните качества на термопомпа и газов кондензен котел с цел оптимизиране на енергийната ефективност. Голям интерес предизвикаха и геотермалните системи GSHP и Kaliko на De Dietrich. Геотермалната енергия или извличането на възобновяема енергия от земята е най-ефективният и надежден източник на топлинна енергия при всички климатични условия. Геотермалните термопомпи GSHP на De Dietrich извличат топлина от земята чрез вертикални или хоризонтални колектори, в зависимост от структурата на земята и я предават на вода, циркулираща в системите за отопление или за подгрев на БГВ в дома. Термопомпеният бойлер Kaliko работи с въздух. Той използва енергията от въздуха в стаята, външния вуздух или от външното тяло чрез фреонова връзка (сплит система) за подгряване на БГВ. Най-търсени остават термопомпите въздух/вода. На щанда на фирма РУВЕКС бяха изложени серии Alezio и HPI Inverter. При термопомпите от серия Alezio Evolution основeн фактор за енергоефективността е коефициентът на преобразуване COP, достигащ в режим на отопление 4,65. За 1 kW използвана ел. енергия се получават до 4,65 kW топлинна енергия. Инверторната система модулира мощността в зависимост от потребността на топлина и икономисва още 30% електрическа енергия спрямо конвенционалните термопомпи. HPI Inverter е с мощности от 6 до 27 kW. Монтира се много лесно в дома, независимо дали e съществуващ имот или ново строителство. Външното тяло може да се монтира навсякъде, благодарение на компактния си размер. Вътрешното тяло, което външно прилича на стенен газов котел, може да бъде монтирано и на най-тесните места. Сплит-системата изключва риска от замръзване на външните тръби.

Спирайки се на термопомпи от гамата на De Dietrich, вие избирате един екологичен и енергийно ефективен източник на енергия. Повече информация може да получите в офиса на фирма Рувекс, както и на интернет сайта.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини