СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 3, 2019

Бонита Ефект представя смолисти покрития Pava Resine

Бонита Ефект представя смолисти покрития Pava Resine

Бонитa Ефект е официален вносител на Pava Resine – Italy, европейски произвоител на смолисти покрития за подове и стени, който в хода на своята 40 годишна дейност не спира да работи в посока подобряване на формулите за защита от химически, микробиологични и други външни агресори.

В резултат на което продуктите на Pava Resine намират най-широко приложение, а един пример за това е полагането им в помещения с повишена влажност или течаща вода, като заместител на теракота и керамичните плочки.

За целта са разработени епоксидният продукт Pavafloor H200, нанасян с валяк, а също и полимерните декоративни шпакловки - еднокомпонентната Art-STUC и трикомпонентната Trico VKF, които са продукти на водна основа, лесни за прилагане, поради дългото си отворено време за работа.

Нанасят се върху бетонова замазка, варо-циментова мазилка или гипсокартон, а може да спестят и досадното къртене на старите плочки, при нанасяне директно върху тях. Използването им дава възможност от слой с до 3 mm дебелина да се получи покритие с много добра устойчивост на химико-механични въздействия, с противоплъзгащи свойства и без нито една, събираща плесени фуга, по пода и стените на производствен цех, ресторантска кухня, баня, тераса или басейн.

Друго преимущество на смолистите покрития са техните свойства, елиминиращи нуждата от използването на друг вид хидроизолационни продукти, каквито са задължителни при поставянето на плочки. И не на последно място трябва да споменем изключителните декоративни възможности на смолите Pava Resine. Дали покритието ще бъде едноцветно, с шарки или преливащи цветове, гладко или релефно, матово, сатен или гланц, зависи единствено от желанието и уменията на апликатора, който го нанася.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини