СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина III, брой 4, юли 2006

Рувекс представи новостите в продуктовата гама на концерна Де Дитрих

Рувекс представи новостите в продуктовата гама на концерна Де Дитрих

От 13 до 15 юни фирма РУВЕКС проведе в парк-хотел Витоша семинар за представяне на новостите в продуктовата гама на концерна Де Дитрих. Г-н Клод Нагел подробно запозна присъстващите проектанти и инсталатори с предимствата в конструкцията и начина на монтаж на отоплителните уреди с марката De Dietrich. Лекторът акцентира върху богатия опит на Де Дитрих, натрупан за повече от три столетия в леярството, за разработването на специален чугун Eutectic®, добиван при много специфичен производствен процес, който осигурява изключителна здравина, дълготрайност, забележителна устойчивост на корозия и температурни шокове на отоплителните котлите. Лекторът представи нафтови и газови горелки на Де Дитрих с изключително ниски нива на отделените вредни емисии, много тихи и надеждни, произведени с цел опазване на околната среда.
Системата Aquatronic® е разработена в отговор на нуждата на потребителите да получат „топла вода веднага” и то с добра температура. Тази система гарантира запас от топла вода, съдържаща се в буферен резервоар, който позволява ползването на топла вода при добра температура от самото отваряне на крана и остава постоянна през цялото време на работа на системата. Турбинният детектор подава информация на електронната система на командното табло за изразходваното количество топла вода. Така мощността на котела се настройва с голяма точност към потреблението и оптимизира разхода на енергия.
Новата Titan Active System® е антикорозионна защита със самоадаптиращ се електрически анод, която предпазва вътрешността на резервоара от ръжда и не изисква поддръжка от каквото и да било естество.
Всички тези елементи са внедрени в най-новите модели кондензни газови котели INNOVENS (стенни газови котли с мощност от 8 до 90kW), ELIDENS (стоящи с мощност 18 до 48kW), С310 и 610 (мощност от 56 до 1146kW). Беше представен и най-новият модел кондензен стенен котел с иноксов топлообменник MCR, чието производство сега започва и първите бройки ще бъдат на българския пазар през септември.
Всички уреди с марката De Dietrich са създадени с възможност за бърз и лесен монтаж.
За повишаване удобство на потребителите Де Дитрих разработи и внедри новото управление Diematic 3. То е особено ефективно, прецизно и лесно за употреба. Таблото му за управление води потребителя стъпка по стъпка и го уведомява дали системата работи правилно. С него се осъществява контрол на всички отоплителни кръгове и каскади. Програмирането и следенето на температурата в отоплителната инсталация и на топлата вода става изключително лесно както и настройването на времевите периоди на работа на котела.
Беше представена и напълно нова концепция за модулните слънчеви системи DIETRISOL, които обхващат: слънчеви колектори, бойлери за битова топла вода и звено за управление. DIETRISOL PRO и ECO са високоефективни плоски слънчеви колектори със селективната повърхност “Sun Select”. DIETRISOL POWER са тръбни слънчеви колектори. Една изключителна новост са създадените бойлерите за домакинска топла вода включващи и резервоар за акумулирана топлина Dietrisol Quadro. Те са екологично чиста и компактна система, която представлява устройство “всичко в едно”: резервоар, бойлер, помпа, слънчев модул, звено за управление и свързващи тръби. За удобство се предлага и пулт за управление DIEMASOL, който може да се използува за всякакви слънчеви системи De Dietrich.
В заключение г-н Нагел изтъкна, че през последните 3 века успехът на De Dietrich се е основавал на истински стойности, а именно качество, надеждност и трайност. Отоплителната инсталация е необходима инвестиция, и следователно трябва да предоставя не само бързо, но и дълготрайно облекчение и удобство като същевременно съхранява околната среда и пести енергия. На всички изисквания De Dietrich отговаря с нововъведения във всички области и дава преимущество на повишаване на производителността, енергоспестяването и екологията.