СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 1, март 2012

Споразумение за партньорство между ФИБРАН България и МКБ Юнионбанк

МКБ Юнионбанк отпуска преференциални кредити за енергийна ефективност. Банката и ФИБРАН България подписаха споразумение за партньорство, с което клиентите ще получават ексклузивни условия по финансирането и изолационните материали. Целеви потребителски кредит „Енергийна ефективност” при преференциални параметри започва да предоставя МКБ Юнионбанк. По този начин банката разширява програмата си за повишаване на енергийната ефективност в страната, като включва към нея и финансиране на домакинствата. МКБ Юнионбанк и ФИБРАН България подписаха споразумение за партньорство, по силата на което клиентите ще получат преференциална оферта за проектите си по подобряване енергийната ефективност на своя дом или офис. Изчисленията показват, че разходи за топлоизолиране на панелен апартамент с площ 65m2 в размер на около 4 хил. лв., могат да бъдат възстановени от икономия на енергия в период до 7 години. При обновяване на отоплителната и вентилационната система на сградата, цялата инвестиция може да се възстанови в период до 3-4 години.

Партньорството между ФИБРАН и МКБ Юнионбанк дава на клиентите и на двете компании предимството да закупят на преференциални цени гарантирано качествени продукти за топлоизолация, при контрол на качеството на изпълнението, като същевременно ползват преференциално финансиране от банката. В резултат на това потребителите ще се радват на подобрен жизнен комфорт и намаляване на разходите за отопление и климатизация до 40%. Благодарение на топлоизолацията се постига съкращаване на енергийната консумация на домакинствата и следователно съхранение на околната среда. Не на последно място, топлоизолацията създава нова архитектурна среда.

С новия потребителски кредит ще се финансират покупката и монтажа на изолации за жилището, офиса или търговския обект на клиентите на банката. Стойността на заема покрива до 100% от стойността на проекта, но не повече от 15 хил. лв. Срокът на финансирането е 10 години, като лихвата за първата година е фиксирана на 11,95%. При кандидатстване за кредита не се изисква поръчителство, но ако клиентът предостави такова, лихвата му се намалява с 1%.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини