СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 1, март 2012

Семинар на Siemens и КИИП

Семинар на Siemens и КИИП

На 26.01.2012 г. в София, Siemens България, съвместно с КИИП Регионална колегия София-град, проведе семинар на тема “Представяне на решения за електроразпределение, пожароизвестяване и сградна автоматизация”, в присъствието на близо 200 проектанти.

На семинара бе представена системата за пожароизвестяване на Siemens - Cerberus Pro и новата ASA технология, внедрена в автоматичните пожароизвестители от същата серия. ASA технологията осигурява надеждно откриване на пожар, устойчивост срещу измамни явления и оптимална защита за всякакви приложения, като позволява един и същ пожароизвестител да се използва в чисти, умерени и агресивни среди.

Беше демонстрирана и новата версия на BMS системата DESIGO 4 на Siemens и основните й предимства – универсален, стандартизиран протокол за комуникация по BACNet съгласно ЕN ISO 16484-5, ANSI, ASHRAE, B.I.G.-EU, намаляване разходите за поддръжка и мониторинг, компактен модулен дизайн на контролерите, приложения за постигане на висока енергийна ефективност и др. Гостите се запознаха и с модерната мениджмънт станция за визуализация DESIGO INSIGHT.

Представени бяха различни видове електроразпределителни табла – от най-малкия размер апартаментни табла Simbox до индустриалната гама Alpha до 1250А и типово тествани табла Sivacon S4/S8 (4000А/7000А). Внимание бе обърнато и на електроинсталационна техника за защита и контрол, в това число миниатюрни прекъсвачи, ДТЗ, разединители и стопяеми предпазители, както и на фамилията Sentron прекъсвачи лят корпус и въздушни прекъсвачи. Показани бяха и съвременни решения за енергиен мониторинг, базирани на софтуера Sentron Powermanager и мултифункционални мрежови анализатори Sentron PAC.

Участниците се запознаха и със софтуера за проeктиране и оразмеряване на електроразпределителни системи ниско напрежение от серията Simaris Design.

На финала бяха представени комплектнa разпределителнa уредбa за вторично разпределение тип 8DJH и софтуер за проектирането й.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини