СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 1, март 2012

Нова система от цветове Баумит Life предлага 888 разновидности

Нова система от цветове Баумит Life предлага 888 разновидности

Баумит системата от цветове съдържа невероятни 888 цвята, базирани на 94 ярки, брилянтни основни тона, всеки от който е представен с още 8 изсветлявания. Шест нюанса на бялото и 36 мозаични мазилки допълват колекцията от фасадни цветове. Предлага повече интензивни, топли и пастелни цветове, както и повече тъмни цветове, подходящи за топлоизолационни системи. Създадените екипи от направленията на концерна „Изследвания и развитие”, „Маркетинг” и „Продуктов мениджмънт” се справиха блестящо със задачата да сътворят единствена по рода си цветова система, ориентирана към бъдещето.

Работата по концепцията продължи повече от три години, за да създадат съвсем нов продукт. Най-напред беше направено международно допитване, в което залегнаха въпросите за най-продаваните и най-търсените извънредни цветове. Детайлно бяха проучени особеностите и предпочитанията на съответните строителни пазари и цветовете, които предлагат конкурентните фирми. Анкетирани бяха архитекти, продуктови мениджъри и клиенти от отделните страни, в които присъства Баумит. Резултатите бяха изненадващи. Въпреки културните, икономическите и религиозните различия, въпреки различията в народопсихологията, цветовите предпочитания в Европа са почти идентични.

Бъдещите тенденции бяха оценени съвместно с международната асоциация CMG (Colour Marketing Grouр), като част от творческия екип на Баумит е член и на CMG. Организацията е създадена през 1962 г. и обединява 1600 специалисти в областта на цветовете и модата от 20 страни.

Освен каталозите BIG Life, Easy Life, Taste of Life и Mosaik Life, в новата концепция са залегнали разширения за най-използваните архитектурни и дизайнерски програми и приложения за мобилни телефони. В специално разработения микросайт можете да използвате Търсачката на цветове, за да откриете при Баумит своя любим цвят, както и да изберете цветната комбинация Taste of Life, която би Ви подхождала най-много.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини