СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 1, март 2012

Фирма Poloplast Austria представи софтуер за вакуумно отводняване на покриви

В края на миналата година в Леондинг се проведе конференция за представяне на продуктите на фирма Poloplast и най-вече презентиране на софтуера за вакуумно отводняване на покриви изцяло на български език. Фирмата използва най-новите технологии за изработване на тръби, фитинги и всички необходими компоненти за цялостното изграждане на система за вакуумно отвеждане на дъждовните води.

Конференцията беше открита от инж. Джозеф Хохрайтър, технически съветник международни пазари на Poloplast, който запозна гостите с дейността на фирмата.

В конференцията взеха участие представители от Австрия, Полша, Турция, Сърбия и България. Нашата делегация включваше предимно специалисти - проектанти по ВиК. По време на конференцията бяха представени две от основните системи на фирмата – POLO-UDS и POLO-KAL 3S.

Системата POLO-UDS се отличава с: по-добро самопочистване на тръбната система поради високите скорости на потока; по-малко строителни работи, поради намаления диаметър на водосточните тръби; по-малък брой водосточни тръби, обстоятелство даващо възможност за по-добри пространствени решения и фукционалност; прокарване на тръбите под покрива без наклон и по-малки размери на тръбите; по-малък брой воронки, поради по-големите отводнителни дебити (по-малко отвори), по-малко рискове с хидроизолацията; висока ефективност на системата поради намаления разход на материали и труд, по-лесен и бърз монтаж; монтажни работи и при температури до -200°С.

Изработени са от чист полипропилен. Материалът е с уникални качества, отличаващ се с високи якостни характеристики. Системата има различни приложения, като основно се използва за промишлени сгради, хотели, търговски обекти и други.

С посещение на строителни обекти на участниците бяха показани бързия и лесен монтаж на системата и нейната ефективност. В лаборатория бяха демонстрирани чрез тестване качеството и якостните характеристики на тръби и други материали.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини