СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 1, март 2012

Нова серия термо панели от Технопанел

Нова серия термо панели от Технопанел

Технопанел е българска компания, която разработва, произвежда и предлага покривни и фасадни ограждащи системи от сандвич панели за нуждите на индустриалното строителство. Новопостроеният завод на фирмата разполага с модерно оборудване за непрекъснато производство на сандвич панели. Производствената линия е проектирана и произведена според последните постижения на технологията - непрекъснат цикъл на производство от водещата италианска компания PU.MA. Тази технология се характеризира с много голям производствен капацитет, непрекъснатост на процесите и напълно автоматизирано управление. Технологията, която фирмата използва, се характеризира с много голям производствен капацитет, непрекъснатост на процесите и напълно автоматизирано управление.

Технопанел разработи нова серия термо панели. С усилията на инженерите от фирмата, серията 750 TFACE SF PU е създадена специално, съгласно изискванията на арх. Жеко Тилев, за обект „Таблетен Цех” с инвеститор Софарма и главен изпълнител Телекомплект. По проект на “Тилев архитекти” заводът е построен в екологича паркова среда с нова генерация енергоефективни сгради и като се прилагат технологии за енергоспестяване и материали, които по-малко замърсяват околната среда. Това ще редуцира енергопотреблението и разходите за поддръжка на комфортен климат в самата сграда. За все още строящия се завод, с разгърната застроена площ 20 000m2, Технопанел са вложили 7000m2 външни (фасадни панели) и около 6000m2 вътрешни. Вътрешните все още не са монтирани. За фасадата са използвани 3 вида панели, единият от които е 750 TFACE SF PU.

Серията е разработена с ефективна ширина на панелите от 750mm. Допреди Технопанел предлагаше панели с ширина единствено 1000mm. Били са нужни доста усилия, съгласуване на много детайли и пренастройки на линията, за да се постигне този продукт, тъй като самата линия не е била предвидена за нещо такова. Това са стенни панели със скрит монтаж, изолационна сърцевина от полиуретан и гладък профил на ламарината. Те притежават всички качествени храктеристики на досега предлаганите от Технопанел сандвич панели - коефициент на топлопроводимост λ = 0,023 W/mK и плътност на полиуретана 40kg/m3. Предлагат се в дебелини: 40, 50, 60, 80, 100 и 120mm.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини