СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 1, март 2012

Daikin печели място в класацията „Топ 100 на иноваторите в света”

Thomson Reuters обяви Топ 100 на световните иноватори за 2011 г., където Daikin Industries присъства сред лидерите в иновациите. Наградата се присъжда на компании, които се считат за най-иновативни, въз основа на обективни и научни анализи на глобална патентна информация. В същия доклад се посочва, че тези компании са водещи по икономически растеж и устойчивост на пазара. Това подчертава мястото на Daikin като пазарен лидер, благодарение на постоянни иновации.

Докладът „Топ 100 на световните иноватори” прилага методика, разработена от Thomson Reuter, която измерва иновациите от непредубедена и научна гледна точка, чрез критичен анализ на патентната информация. Критериите включват не само обема на получените патенти, но и на глобалния обхват на тези патенти, особено към САЩ, Япония, Европа и Китай, както и влиянието на тези патенти (на) върху други компании. Като цяло, анализът се съсредоточава върху патенти, които са допринесли за истински иновации (в случай на Daikin, нови технологии) през последните 3 години.

Докладът на Thomson Reuters прави връзка между иновациите и икономическия растеж. Топ 100 на световните иноватори са също така и световни лидери в създаването на нови работни места, приходи, инвестиции в научно-изследователска и развойна дейност и доходност на акциите. Следователно това са компании, които най-вероятно ще продължават да бъдат лидери на пазара в идните години. Накратко, Thomson Reuters вижда иновациите като ключов фактор за устойчива позиция на пазара.

Положението на Daikin между световните топ 100 потвърждава неговата програма за насърчаване и възнаграждаване на иновация, която допринася за дейността му, както и етичната позиция за зачитане на правата на собственост на другите, така и защита на собствените си изобретения, гарантирайки че най-добрите продукти достигат до пазара.

Daikin Europe NV предлага на пазара широка гама от комфортни жилищни решения, както и пълна гама от промишлени приложения за охлаждане, отопление и хладилни инсталации. Всичко това е благодарение на непрекъснатия стремеж на Daikin за иновативни изследвания. (Значителни иновации, включващи стандартната в индустрията VRV® технология за ефективно отопление и охлаждане на големи търговски сгради, както и термопомпените системи въздух-вода DaikinAltherma - абсолютна ефективност при жилищното отопление и охлаждане).

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини