СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 1, март 2012

През януари се проведе PRE-INTERMAT 2012

През януари се проведе PRE-INTERMAT 2012

На 12 и 13 януари, три месеца преди изложението, Pré-INTERMAT Prestige събра професионалистите от индустрията на строителните съоръжения, елита в строителството и световната преса, около предизвикателствата на сектора.

С над 80 изложители, 150 френски и международни журналисти и световните лидери, които се отзоваха, тази новаторска формула събра за първи път, преди изложението INTERMAT, главните действащи лица около три мероприятия: срещите “на четири очи” между изложителите и пресата, Конференция на строителите (Construction Summit) и церемонията по връчването на Наградите за иновации.

По време на срещите “на четири очи”, изложителите успяха да представят предпремиерно на пресата новостите, които ще привлекат посетителите към щандовете им на изложението INTERMAT. Както международната, така и френската, както професионалната, така и общо практикуващата преса можа да установи динамизма на сектора, във връзка с иновациите.

Конференцията на строителите (Construction Summit) събра световните лидери в строителството за обсъждане на конкурентоспособността на сектора и устойчивото развитие. Обмениха се идеи по темата “Устойчивото развитие, лост за конкурентоспособността в строителната индустрия”. Организирана от Националната Федерация по Обществените дейности (FNTP), тази кръгла маса с международни размери, събра по изключителен начин Ксавиер Уилард, Председател – Генерален Директор на Da Vinci и Пиер Берже, Генерален Директор на групата Eiffage, придружавани от други участници в сектора – Томас Бауер (Председател на Немската Строителна Федерация - HDB), Патрик Бернаскони (Председател на FNTP), Кристиан дьо Портзампарк (Архитект) и Александ Собо (Делегиран Генерален Директор на Haulotte Group).

Три месеца преди изложението INTERMAT, събитието Pré-INTERMAT Prestige беше поводът за обявяване на резултатите за “Награди за иновации”. Поставени под знака на проучването и развитието, те дадоха възможност да бъдат отличени най-иновативните строителни техники и оборудване. Това 5-то издание се проведе под мотото за защита на околната среда, с “Награда за устойчиво развитие”, за да възнагради предприятието, което в работата се е водило от принципа за екологичност.

Тази година конкурсът бе уважен от жури от висок ранг, председателствано от Патрик Бернаскони, Председател на FNTP, и събра европейските експерти от сектора.

Лауреатите на Наградите за иновации 2012 бяха разделени в няколко категории: Категория „Оборудване за Поддръжка и Обслужване” /Награда за Устойчиво развитие - Награда за устойчиво развитие за IMER GROUP за своя Carry 105 Electrique; В Категория Компоненти, Екипировка и Инструментариум златен медал за Arcure, сребърен за Klac Industrie SA и бронзов за Horton Europe GmbH & Co KG; В Категория Строителна техника златен медал за Mills, сребърен за Vollert Anlagenbau и бронзов за Blastrac BV; Категория Оборудване за Обществени дейности и минно-кариерна техника, златен медал за R.Brunone et Volvo Construction Equipment и сребърен за Fayat SA.

Професионалистите ще се срещнат отново на изложението INTERMAT, чието следващо издание ще се състои от 16 до 21 април 2012г. и ще бъде разположено на обща площ от 375000 m2, с над 1 500 чуждестранни изложители и близо 200 000 посетители от над 160 държави.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини