СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 1, март 2012

Новата серия багери Hitachi Zaxis - 5

Новата серия багери Hitachi Zaxis - 5

Z&M предлага новата серия багери Hitachi Zaxis – 5. Багерите Hitachi Zaxis-5 предлагат комфортна и безопасна работна обстановка, подобрена видимост и множество лесни за употреба функции.

Мощният, от ново поколение, отговарящ на ниво IIIB двигател, осигурява по-голяма производителност – с невероятна ефективност на горивото, и е снабден с изпипани контролни уреди във всичките му съставни части. При включена функция за автоматично понижаване на оборотите и прекратена функция на пилотния контрол, времето, след което се понижават оборотите, е заложено в мултифункционалния монитор. Това води до ефективно използване на гориво, понижаване на шума и вредните емисии.

Мощността на функцията автоматично повдигане е повишена с 10%, за да осигури по-добро ниво на мощността на повдигане. TRIAS хидравличната система е разработена, като на първо място са производителността и ефикасността. Тя позволява 9% по-ниска консумация на гориво в PWR режим и до 18% в ECO режим – в сравнение с предишния Zaxis P-режим – като същевременно се запазва високото ниво на производителност. Силата на въртене е повишена с 9%, като подобреното представяне означава, че сега е по-лесно да се копае до стени и да се работи на наклон.

Една от опазващите околната среда функции на новия багер Zaxis-5 е филтърът на шумозаглушителя, което помага за намаляването на вредните емисии като се улавят веществата, замърсяващи въздуха. Те се изгарят автоматично, благодарение на оксидиращ катализатор и контрол на температурата на ауспуха.

Гъвкавостта на Zaxis-5 може да се наблюдава благодарение на поддържащата система за прикачни съоръжения, с 11 режима, които могат да се регистрират на монитора за лесно напасване на различни прикачвания. Качеството и надеждността на багерите Hitachi позволяват те да се използват на най-тежките работни обекти. Херметическата и ROPS-съвместимата кабина предотвратява влизането на прах и защитава работника от възможни рискове на работното място. Новият мултифункционален LCD монитор има голям 7-инчов екран, който се вижда по-лесно – дори при среда с проблемно осветление.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини