СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 1, март 2012

Schneider Electric получи престижната награда Zayed Future Energy на WFES 2012

На 17 януари тази година, Schneider Electric, специалист в енергийния мениджмънт, получи наградата Zayed Future Energy (ZFEP 2012) в категорията „Големи корпорации” за своите усилия в областта на ВЕИ и устойчивото развитие. Генерал Шейх Мохамад Бин Зайед Ал Нихаян, принц на Абу-Даби и заместник главнокомандващ на въоръжените сили на ОАЕ, връчи наградата на Жан-Паскал Трикоар, президент и CEO на Schneider Electric.

Четвъртата церемония за раздаване на наградите се състоя в рамките на изложението World Future Energy Summit (WFES 2012) в Абу-Даби. ZFEP присъди награди и в категориите Малки и Средни Предприятия и Неправителствени организации, както и Награди за цялостен принос на отделни личности с общ награден фонд 4 милиона долара, в това число награда от 500 000 долара, която ще бъде присъдена на Висшите училища през 2013.

Жан-Паскал Трикоар сподели: “За нас е огромно удоволствие да получим наградата ZFEP в категория „Големи корпорации”. Тя е свидетелство за нашите постижения по отношение на устойчивото развитие и затвърждава убеждението ни, че се движим в правилната посока. Надяваме се, че ще продължаваме да сме начело на усилията за разрешаване на световните енергийни предизвикателства с иновативни и ефективни решения, които ограничават загубите на енергия, насърчават чистото производство и влияят върху навиците на потребление, които щадят и допринасят за опазването на околната среда.”

Schneider Electric получи признание за работата си върху проекти за чисти технологии. Такива инициативи включват BipBop, програма за корпоративна социална отговорност, базирана на „Бизнеса, Иновациите и Хората в основата на пирамидата” и има за цел да увеличи достъпа до надеждна, достъпна и чиста енергия за развиващите се страни с ограничен или без достъп до електричество. Въпреки, че няма задължения за CO2 квоти, Schneider Electric представя своя CO2 резултат чрез проекта за обявяване на въглеродните емисии (CDP), също така предлага и водещи платформи за индустрията като EcoStruxure, която оптимизира енергийния мениджмънт, като комбинира системи за електроразпределение, критична мощност и охлаждане, автоматизация, индустриален и сграден контрол.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини