СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 1, март 2012

Оркикем предлага на пазара панелите Trespa Meteon

Оркикем предлага на пазара панелите Trespa Meteon

Международната компания Trespa International B.V, представена в България от Оркикем, предлага висококачествени HPL панели за вентилирани фасади. Продуктът Trespa Meteon e произведен по уникална технология EBC, която гарантира стабилността на цветовете и устойчивостта на материала на механични въздействия във времето. За да бъде демонстриран изключително дългият експлоатационен живот на HPL панелите, TRESPA ревизира част от своите проекти, изпълнени през 80-те и 90-те години. Направено е сравнение между мостри от оригиналните фасади и нови току-що произведени TRESPA Meteon панели.

Резултатите от проучването показват, че при изпитаните продукти съществува минимална или незабележима разлика, което потвърждава че TRESPA Meteon запазва своя удивителен външен вид през годините.

TRESPA Meteon е идеалният продукт за продължително излагане на атмосферни условия – слънце, дъжд, студ. Създаден е за използване при фасади с минимална поддръжка, Meteon е плътен и издръжлив на механични въздействия, както и устойчив на атмосферни влияния. TRESPA Meteon остава изборът на архитектите днес, защото могат да бъдат сигурни, че той ще определя градския пейзаж и утре.

Директна слънчева светлина, дъжд (дори киселинен дъжд) не причиняват никакви поражения върху панелите TRESPA Meteon. Като резултат цветовете няма да се променят значително за поне 10 години, запазвайки вида на фасадата такъв, какъвто е бил първоначално. Здрав и устойчив на механични въздействия TRESPA Meteon може да бъде монтиран лесно и бързо. И все пак продуктът е проектиран да запази формата и цвета си дори в най-взискателни екстериорни приложения при най–тежки условия.

TRESPA Meteon има гладка и непореста повърхност, така че не се нуждае от покрития или защитно покритие, за да остане красива и трайна във времето.

Собствени патентовани технологии дават възможност на Trespa да произвежда изключително дълготрайни материали.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини