СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 1, март 2012

Веди Tрейд с решение за преградни стени от HPL плоскости

През последните години и в България преградните стени се наложиха като предпочитано решение за обществените санитарни помещения. От съществено значение при избор на система преградни стени са материалите, от които са изработени съставните части – плоскости и носещи елементи (обков).

Как да изберем система, която да е най-подходяща за нашия обект?

За да сме сигурни, че е взето правилното решение, ние трябва да си отговорим на следните въпроси: какъв тип е сградата (училище, търговски център, спортна зала или стадион, болница, индустриална и т.н.); степен на натовареност и профил на основните посетители; предполагаема опасност от вандализъм; заложен период на експлоатация (живот на съоръжението). В тази връзка главните предимства на преградните стени са: изключително бърз монтаж на обекта, включително възможност за демонтаж при нужда и липса на мокри процеси; голямо разнообразие от материали за изработването им; малка дебелина на плоскостите от които са изработени (12 до 30mm), което позволява конструирането на по-голям брой клетки в едно помещение; лесно, бързо и качествено почистване; контрол над обществените санитарни помещения.

Една от най-разпространените системи включва използване на HPL плоскости. При тях не се изисква кантиране на плоскостите - много важен елемент както за стилната визия на готовото изделие, така и за по-лесното почистване.

Друго много голямо предимство на HPL плоскостите е невероятното многообразие на декори, покрития и цветове, което дава свобода на въображението при избор на интериорни решения.

Този тип плоскости добавят към горепосочените предимства още: водоустойчивост; устойчиви на удар и издраскване; киселиноустойчиви; пожароустойчивост клас В1; възможност за специфичен дизайн и гравиране.

Изборът на система разбира се е индивидуален, но със своята пословична здравина, устойчивост на влага и многообразие, HPL преградните стени в комбинация с носещи елементи от неръждаема стомана са гаранция за високо качество, неподражаем стил и дълъг експлоатационен живот.

Вземайки под внимание по-горе изложеното, съвсем отговорно може да се каже, че HPL плоскостите са едно много добро решение за изграждане на обществени санитарни помещения.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини