СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 5, 2013

MVB Truck and Bus Bulgaria с нов дом

MVB Truck and Bus Bulgaria с нов дом

На 27 юни 2013 г. с вечерно парти официално бе открит новият дом на MVB Truck and Bus Bulgaria - единственият официален вносител за България на товарни автомобили с марката MAN и автобуси MAN и NEOPLAN. В присъствието на клиенти и партньори г-н Владислав Атанасов, Изпълнителен директор на компанията, получи официалния сертификат за дилърство и сервизиране на MAN в България, връчен му лично от г-н Томас Хемерих, Вицепрезидент продажби MAN Truck and Bus AG Германия, който пристигна специално от Мюнхен за събитието. „Много сме щастливи с избора си на партньор в България в лицето на МВБ и сме сигурни, че в съвсем обозримо бъдеще техните сериозни усилия и усърдна работа ще изведат марката MAN на водещото място на пазара в България“, коментира Хемерих. Изненадата на вечерта за всички присъстващи беше томболата с интересни и полезни награди - 2 ваучера за сервизни услуги на стойност 500 лв. всеки и една голяма награда – посещение на завода на концерна в Мюнхен.

Малко по-рано през деня, на среща с медиите, ръководството на компанията, в присъствието на гостите от MAN Truck and Bus AG Германия представиха в цифри новата база, плановете за развитие на марката в България и отговориха на въпроси на журналисти относно бъдещите тенденции на пазара на тежкотоварни автомобили.

Под един покрив вече се помещават както търговският, така и сервизният център, в който клиентите на фирмата могат да се запознаят с новите модели и да намерят пълната гама от сервизни услуги и резервни части. Новооткритата сервизна точка е една от най-добрите в България, защото дава възможност за едновременна работа по 20 тежкотоварни автомобила в 10 сервизни клетки. Всички клетки са проходни и при нужда се обслужват от 5 т. мостови кран.

От ръководството на МВБ вярват, че в следващите две години на пазара на товарни автомобили ще се наблюдават положителни тенденции на развитие, обусловени от нарастващото търсене на превози, остаряващият автомобилен парк и въвеждането през 2014 г. на емисионен стандарт Euro 6.

„Очакваме нарастване на продажбите през 2013 г., задържане на обема през 2014 г. и постепенно нарастване след 2015 г.“, заяви г-н Владислав Атанасов, Изпълнителен директор на MVB Truck and Bus Bulgaria. „Още с влизането си на българския пазар през 2002 г., MAN заема 12% пазарен дял, който през годините варира между 9% и 15%“. „Появата на нова компания-вносител на пазара през 2012 година неминуемо оказа влияние върху позициите на марката, но амбициите ни са през 2013 и особено през 2014 година да възстановим позициите на MAN в България. Очакванията и целите са ни през 2015 година да имаме 18% дял, което отговаря на средния пазарен дял на MAN в Източна Европа“, допълва г-н Атанасов.

Една от линиите, в които ще работи компанията е развитието на сервизната мрежа на територията на страната, като в момента фирмата разполага с една собствена база в София, а в Русе е в партньорски отношения с Рубикон Шипинг. В момента се изготвят архитектурните планове на сервизи във Варна, Бургас и Пловдив, строителството на които се планира да завърши в началото на 2014 година и поетапно те да бъдат отворени и пуснати в експлоатация.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини