СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 6, 2013

Влагоуловители Danvex от Климасет

Гамата от влагоуловители на финландската марка Danvex е много разнообразна и включва модели както за битови, така и за индустриални приложения. Интересна и много важна част от гамата са абсорбционните влагоуловители.

Битовите влагоуловители са подходящи за жилищни и офис площи, библиотеки, малки складове, музеи, архиви и др. Много хора не си дават сметка, че дори при рутинни ежедневни дейности се добавя много влага към въздуха в помещенията. Ако тази добавяна влага не бъде отстранявана по правилен начин, може да доведе до появата на мухъл, конденз по прозорците, а в някои случаи дори до здравословни проблеми. За избягване на тези нежелателни последствия са подходящи битовите влагоуловители. Гамата битови влагоуловители на Danvex включва четири модела с капацитет на отделена влага от 30 до 80 литра за денонощие. Закритите басейни са други съоръжения, при които контролът на влажността е много специфично и важно нещо. При подгряването на водата се отделят големи количества влага, които са богати на различни дезинфектанти и при контакт на тази влага с различни повърхности те биват силно изложени на различни неблагоприятни физически и химически влияния, в резултат на което лесно мухъл и плесени могат да превземат целия басейн и съпътстващата го инфраструктура. Специалната серия за басейни на Danvex включва 7 модела, които се различават по дизайн и капацитет – от 60 до 372 литра за денонощие. Индустриалната серия влагоуловители се използва обикновено при новостроящи се сгради или помещения, обект на ремонтни дейности. При почти всички строителни процеси се внася голямо количество влага в помещенията и за нейното отделяне са нужни уреди с голям капацитет, но които същевременно трябва да издържат на различни тежки условия. Моделите на Danvex от тази серия са осем на брой с капацитети от 50 до 560 литра за денонощие, като са произведени от солидни метални конструкции. Някой от тях притежават и колела за по-лесното им преместване от едно място на друго.

Последната серия влагоуловители на Danvex са абсорбционните, които за разлика от всички изброени по-горе модели, могат да работят при по-тежки условия. Те могат да отнемат влажност при въздух със следните параметри – температура от -18 до 70°С и влажност от 2 до 100%. Моделите са шест на брой с капацитет от 16,8 до 720 литра на денонощие.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини