СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 6, 2017

Баумит опън Климафасада в магазини Сико

Баумит опън Климафасада в магазини Сико

Mодерната сграда е немислима без качествена изолация. Затова в магазини Сико®, които предлагат всичко „От фасадата до банята“, ще намерите решения, даващи висок комфорт на обитаване. Ако желаете топлоизолация, базирана на най-новите технически постижения и с отлични свойства, то консултантите от Сико® ще ви предложат системата Баумит опън® (open – от английски „отворен”). Какво е уникалното в нея? Безспорно - активното дишане.

Основен елемент на тази система е топлоизолационната плоча Баумит опън® Терм. Тя съчетава топлоизолиране с оптимизиране на влажността на въздуха в помещенията. Високата степен на паропропускливост (дишане) на Баумит опън® Терм служи за подпомагане процеса на съхнене на сградата. Така се осигурява най-добра защита срещу развитието на гъбички и плесени, създава се стабилна санитарно-хигиенна среда, т.е. здравословни условия за живот. Плочата Баумит опън® Терм притежава около 1100 отвора на квадратен метър, всеки с диаметър около 3mm. През тези отвори, подобно на отворите през плочата на ютия, влагата безпрепятствено излиза навън.

Но силата на една система е в съвместната работа на всички нейни елементи. Ето защо в Баумит опън® висока паропропускливост притежават и другите, включени в нея материали, а именно лепилната и шпакловъчна смес Баумит СтарКонтакт бял и самопочистващата се мазилка Баумит НанопорТоп. Тяхната паропропускливост е близко до тази на материалите, от които е изградена конструкцията на фасадата – тухли, зидарски разтвори и мазилки. Нова сграда, изолирана с Баумит опън®, осигурява още през първите години на обитаване по-добра относителна влажност на въздуха в помещенията и съхне около 2 до 2,5 пъти по-бързо, в сравнение със същата сграда, изолирана със стандартна топлоизолационна система.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини