СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIV, брой 6, 2017

Mapei система за басейни

Mapei система за  басейни

Благодарение на 80-годишния си опит в строителството, компанията MAPEI предлага системи продукти за строителството, подходящи за всяка ситуация: от бент до виадукт, от исторически сгради до строежи на бъдещето. MAPEI може да отговори на изискванията на всеки модерен строителен проект, както и на всяка програма за реставрация.

Една от многобройните системи, които предлага MAPEI, е системата за басейни. Тя се състои от следните висококачествени продукти:

1.Свързващ шприц Planicrete за подобряване на адхезията на циментови смеси. Когато се добави към разтвори, замазки и мазилки, продуктът подобрява адхезията към основата и механичната якост.
2. Topcem е специален, хидравлично свързващ материал за замазки с нормално стягане и бързо съхнене (4 дни) с контролирано свиване. Topcem е подходящ за подготвяне на плаващи и свързани замазки върху стари или нови плочи преди полагане на дърво, керамични плочки, естествен камък или други подови настилки, когато се изисква бързо съхнене и приключване на полагането за кратък период от време. Подходящ за вътрешни и външни приложения.
3. Planitop Fast 330 e бързосвързващ циментов разтвор, подсилен с фибри, за заглаждане на хоризонтaлни и вертикални повърхности във вътрешни помещения и на открито, който се нанася в дебелини от 3 до 30mm за слой.
4. Mapelastic е двукомпонентен, UV устойчив, гъвкав дори при ниски температури (до -20°C) разтвор на циментова основа за защита и хидроизолация на бетонни повърхности, балкони, тераси, бани, душ кабини и плувни басейни.
5. Mapeband e гумена лента с алкалоустойчива тъкан за циментови хидроизолационни системи. Използва се за хидроизолация на ъгли между съседни стени, както и между подове и стени. Също така лентата е подходяща за еластично хидроизолиране на разширителни фуги по тераси и балкони, за уплътняване около тръби и сифони в бани, душ кабини и кухни; за уплътняване на разширителни фуги при сглобяеми панели.
6. Мapenet 150 e aлкалоустойчива стъклофибърна мрежа, която се използва за армиране на хидроизолационни слоеве и изравнителни заглаждащи слоеве на циментова основа.
7. Kerabond T-R е многофункционално лепило на циментова основа, без вертикално приплъзване, за лепене на всякакъв вид керамични плочки върху външни повърхности и гранитогрес на закрито.
8. Kerapoxy е двукомпонентна, киселиноустойчива фугираща смес за фуги с широчина над 3mm, която се предлага в 20 цвята. Може да се използва и като лепило. Kerapoxy се използва за киселиноустойчиво и хидрофобно фугиране на подове и стени с керамични плочки и камъни във вътрешни помещения и на открито, където се изисква абсолютна чистота и устойчивост на повечето агресивни химически вещества.
9. Mapesil AC e aцетатен силиконов уплътнител без разтворители, устойчив на образуване на мухъл и плесен, който е наличен в 34 цвята и прозрачен за уплътняване на стъкло и санитария в бани, басейни и мокри помещения.

Продуктът е подходящ за уплътняване на гъвкави съединения и дилатационни фуги във вътрешни помещения и на открито по керамични подове и покрития, изделия за баня, стъклени и боядисани повърхности с движение до 25% от тяхната широчина.

Също така има приложение в бани, душ кабини, плувни басейни, сауни и във влажни помещения. Продуктът създава гъвкаво съединение, което прилепва добре между основата и строителните материали използвани в строителството, корабостроенето и автомобилния сектор. С Mapesil AC може да се залепи отлично стъкло, керамика и анодиран алуминий. Продуктът залепва добре и към бетон, дърво, метал, боядисани повърхности, пластмаса и гума.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини