СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 3, 2018

TESY представя бойлери Modeco от най-висок клас, които спестяват енергия

TESY представя бойлери Modeco от най-висок клас, които спестяват енергия

Енергийната ефективност е тема, която става все по-важна и актуална за дневния ред на обществото ни. Енергийна ефективност означава не само комфорт в дома ни и по-ниски разходи за електричество, но и интерпретира голямата идея за устойчиво развитие и по-доброто и сигурно бъдеще на планетата ни. Голяма част от сериозното замърсяване и излишно изразходване на електроенергия се дължи на старите и нискоефективни уреди, някои от които ежедневно използваме във всяко домакинство като готварската печка, хладилника, бойлера и радиатора.

Именно това е причината напоследък все повече хора, търсейки уред за дома си, наред с цена, дизайн и технически характеристики, да се интересуват и от класа енергийна ефективност и разхода, който той би имал.

Отговорните производители от своя страна не само се стремят да задоволят търсенията на потребителите, но и дават практически съвети и решения за това какво трябва да гледаме и как да четем информацията, която стои зад всички букви и цифри в характеристиките на даден уред.

Нещо важно, което трябва да знаем е, че е задължително уредите, които се предлагат на пазара, да имат етикет за енергийна ефективност и информация относно стойности на параметри, свързани с енергийната ефективност, придружаваща уреда. Различните групи домакински електроуреди попадат в различни категории и имат различен енергиен клас, като най-високият не е непременно А+++.

Енергийният клас на електрическия бойлер и бойлера с индиректно загряване се отбелязва с латинските букви от „А+“ до "F". Към момента най-високите класове при бойлерите са както следва – при малолитражни от 5-30 литра е клас А; при бойлери от 50-150 литра – клас B, като минимумът за енергийно ефективен клас на подобен тип уред, разрешен за продажба в ЕС, е клас С.

Безспорен лидер сред търсенето на решения за ефективен, качествен и иновативен уред е и TESY. Българската компания може да се похвали с умни решения, смарт технологии и патенти, които гарантират, че предлаганите от нея уреди са на високо технологично ниво и отговарят на все по-нарастващите изисквания на съвременния потребител. TESY е сред лидерите в бранша, които вдигат летвата и задават глобалните тенденциите в индустрията по отношение на функционалност, ефективност, форма и дизайн на уредите.

Бойлери в най-високия енергиен клас в своята категория 80 и 100 литра, които са и най-често търсените като обем (най-търсените като обем), са Modeco Ceramic и Modeco Cloud. Modeco Cloud, който беше пуснат на пазара през пролетта на 2017 година, е лидерът сред бойлерите, произвеждани от TESY и конкурентните компании. Той е първият в Европа електрически бойлер, който може да бъде управляван дистанционно, през мобилно устройство - лаптоп, смартфон или таблет. Редом с имплементацията на иновативни технологични решение, ModecoCloud е и икономичен, тъй като в него са вградени всички продуктови нововъведения, създадени през годините от TESY. Сред тях е специално разработената технология INSUTECH Plus за равномерно разпределяне на изолацията, благодарение на което се постигат изключително ниски енергийни загуби и висок клас на енергийната ефективност. Друг елемент, който притежават бойлерите Modeco Cloud, е и патентованият от TESY – PISTON ефект – иновативно решение за конструкция на струйника, което управлява смесването на топлата и студена вода и по този начин осигурява до 15% повече топла вода.

Големият успех на R&D отдела на TESY обаче е разработването на бойлер в най-масовия обем (80 и 100 литра), който да е на по-достъпна цена, но и едновременно да бъде в енергиен клас B. Досега практиката на всички производители сочи, че клас B при най-масовите бойлери се постига единствено с интегрирането на електронно управление или изключително дебела изолация. Затова пускането на пазара на Modeco Ceramic Class B с механично управление е поредната гордост на TESY. Един от първите уреди в клас B с механично управление в Европа, той предоставя на потребителите възможността да притежават бойлер от най-висок енергиен клас на още по-достъпна цена.

Защото, все пак, качествените и енергоефективни уреди са въпрос не само на избор, но и на необходимост, отговорно отношение и личен принос към устойчивото бъдеще на планетата ни, в което TESY силно вярва. А най-хубавото е, че инвестицията в тях се изплаща бързо, а резултатите са видими - както по отношение на комфорта, така и на сметките и природата. А чувството на удовлетвореност, че всеки от нас е част от по-доброто бъдеще, е добавената стойност на уредите на TESY.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини