СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 3, 2020

Хидроизолационна защита и ремонт на покриви с ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF

Хидроизолационна защита и ремонт на покриви с ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF

Проектите за изпълнение на покривна хидроизолация са специфични и предизвикателни строително-ремонтни дейности. Поради наличието на множество критични точки (преходите към бордове, ъглите, фугите, връзките с техника и елементи от вентилационните системи, разположени на покрива) и под влиянието на сериозни агресори (замръзване и размразяване, линейни разширения, експлоатационна натовареност, валежи, UV-лъчи, стареене и т.н.), хидроизолационният слой е подлаган на изпитания. Поради това често се изправяме пред нуждата да ремонтираме или да изпълним изцяло хидроизолационното покритие на дадена сграда. Хибридната хидроизолационна паста ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF, на база синтетични смоли, се характеризира с еластичност и устойчивост на UV-лъчи. Продуктът предоставя лесен, бърз и надежден начин за изпълнение на нови и ремонт на стари хидроизолации. Продуктът е перфектно решение за тераси, козирки, плоски и наклонени покриви и др. типове покривни конструкции. Идеален е за ремонт на компрометирани битумни покрития, нови и стари полиуретанови хидроизолации, циментови, бетонови и вароциментови основи, керамични, каменни и дървени покрития, ламаринени и метални покриви и т.н.

100% защита от проникване на влага, тъй като след изсъхване ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF образува гладък филм, плътно покриващ всички капилярни напуквания и гарантиращ защита от вода и влага. Хидроизолационното покритие устоява на негативното влияние от наличие на застояла вода. Така, дори и дренажната система на покрива да не работи достатъчно ефективно, образуваният филм ще изкорени риска от проникване на влага и съпътстващите негативни последици. Покривите, изпълнени с ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF, са устойчиви на различни типове водно разпространение, като обилни валежи, топящи се снегове, застояла вода („ponding“ ефект) и др.

Силноеластичен слой, устойчив на температури от от -30°C до +80°C, поради което ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF се препоръчва и за хидроизолиране на навеси, козирки, веранди, за защита на климатични въздуховоди, вентилационни елементи, капандури и др. от проникване на вода и влага. Характерно за тези конструкции и елементи и за ламаринените и метални покриви е, че при продължително слънцегреене, те се нагряват до много високи температури. Резултатът от това са линейни движения в основата. Професионалната формула на продукта го прави неподатлив на екстремни температурни изменения (-30°C до +80°C), типични за покривните площи. Освен преодоляването на пукнатини в основата с размери до 2мм, високата еластичност гарантира устойчивост на структурни напрежения и линейни движения. ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF притежава и свойството да отразява до 88% от слънчевите лъчи, попаднали по повърхността на защитния филм. Благодарение на това нагряването на повърхността се редуцира с близо 40%, което води и до спадане на температурата в подпокривното помещение с до 5°C.

Надеждният и лесен начин за ремонт на стари покриви е гаранатиран с помощта на ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF. Старият ламаринен или дървен покрив може да бъде защитен лесно в рамките на няколко часа. Същото се отнася и за полиуретановите хидроизолации и компрометирани битумни мембрани с посипка (при тях основата трябва да бъде предварително загрята до 20°C). След полагане, хибридната паста гарантира значителното забавяне на тяхното стареене, а благодарение на термо защитата, която осигурява, се предотвратява рискът от изтичане на разтопен битум от мембраната, вследствие на високите температури.

Устойчивостта на слоя, образуван от ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF, на умерен пешеходен трафик подсигурява перфектното му поведение при приложение върху тераси и плоски покриви.

Еднокомпонентният състав и тиксотропният вискозитет на хидроизолационната паста значително улесняват нейното равномерно нанасяне и подсигурява бързото є сгъстяване до еластична и водоустойчива мембрана с екстремна здравина. Това позволява лесно нанасяне с маламашка, четка или валяк върху повърхности с всякаква форма - от хоризонтални, вертикални и наклонени, до основи със сложна геометрия. След полагане хидроизолационното покритие изсъхва бързо и без да лепне.

ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF се нанася директно върху здрава и стабилна основа без нужда от сериозна предварителна подготовка.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини