СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 7, 2020

Признание за новите уредби SM AirSeT на Schneider Electric

Признание за новите уредби SM AirSeT на Schneider Electric

Новите разпределителни устройства средно напрежение SM AirSeT на Schneider Electric, спечелиха редица престижни награди тази година. Наскоро те бяха отличени с Industrial Energy Efficiency Award в категория Energy Economy. Същата технология беше сред трите финалиста за престижната индустриална наградата HERMES, обявена по време на HANNOVER MESSE Digital Days

Използваната в SM AirSeT технология работи с въздух, вместо с популярния парников газ SF6, с което компанията проправя път на зелените технологии в уредбите средно напрежение. Авангардното комутационното устройство, използва нов SVI (shunt vacuum interruption) подход за прекъсване с вакуум, в комбинация с изолация от чист въздух. Това позволява избягването на SF6, като същевременно запазва предимствата на компактните физически параметри, икономическата рентабилност и надеждния режим на работа. Допълнително новите уредби могат да бъдат оборудвани с различни съвременни цифрови технологии. Например, сензори за мониторинг на състоянието могат да осигуряват данни за прогнози и създаване на превантивни стратегии за поддръжка. Те могат работя и с комплексните средства за анализ, предлагани от платформата EcoStruxure.

От Schneider Electric съобщават за първи успешни пилотни проекти, реализирани с новата серия уредби средно напрежение без SF6, в различни електрически подстанции. Като примери могат да се посочат такива на E.ONin Швеция и GreenAlpin Франция. От компанията очакват инсталациите с SM AirSeT да се разпространяват все повече при изграждане на подстанции в строителния сектор. “Целия свят се насочва към декарбонизация и ефективност при преноса и разпределението на енергия, и ние сме на прав път“ споделя Фредерик Годемел, изпълнителен вице-президент на направление „Енергийни системи".

Прелисти броя

още в рубриката

Новини