СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 2, 2020

StoCretec предлага реновиране на паркинг настилки

StoCretec предлага реновиране на паркинг настилки

StoCretec притежава дългогодишен опит в реновирането на настилки. Това е отразено в концепция за възстановяване на стари настилки в закрити паркинги. Принципно е възможно реновирането на системи, при които само повърхността е износена. Целта е дълготрайно възстановяване на тяхната функционалност и външен вид с умерени разходи. За целта трябва да се извърши интензивно проучване и оценка на състоянието на всеки обект. Например открит паркинг на покрива, чиято настилка е с износена повърхност. За целта на реновирането повърхността се подготвя чрез сачмоструйна обработка (шот бластинг).

Как се определя оптималната система за реновиране StoCretec? Състоянието на старата настилка се оценява визуално. Най-често са налице твърде различни степени на износване, като по правило в кривите на завоите настилката е най-амортизирана. Събира се информация за честотата на използване. При висока степен на износване и изминал кратък период след полагането, е възможно първоначално избраната система да не е подходяща за конкретния начин на използване.

За да може принципно да се оцени пригодността на наличната система на настилката за реновиране, предварително за ориентация се извършват изпитвания за якост на сцепление и се установява видът на използваното свързващо вещество. На представително място се обособява площ, по правило с размерите на паркомясто, служещо за мостра. Подготовката на основата се извършва чрез сачмоструйна обработка. Чрез това интензивно третиране се разкриват евентуални слаби места в сцеплението. В зоната на тези мострени площи се извършват допълнителни изпитвания като изпитвания за якост на сцепление и изпитване на якостта на ядки от наличната конструкция и окончателно се определя якостта на сцепление на мострената площ. Компанията дава възможност за консултации и намирането на оптимално решение за всеки клиент.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини