СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 5, 2012

DAF XF105 спечели приза "Камион на годината 2012" на списание Truckstar

DAF XF105 спечели приза

Холандското специализирано списание за шофьори Truckstar определи DAF XF105 за “Камион на годината 2012 г.“ Топ моделът на DAF XF105 спечели наградата, след като премина широкообхватен сравнителен тест между всички топ модели на седемте европейски производители на камиони.

Конкурсът „Камион на годината“ се организира за първи път от водещото холандско списание за шофьори Truckstar. „Сред стотиците дошли предложения от читателите ние избрахме тестова група от 21 професионални шофьори. Те прекараха три дни в шофиране, оценявайки критично всички топ модели камиони за дълги разстояния, наблягайки на характеристиките при шофиране и комфорт на кабината“, разказва главният редактор, Ариен Ван Влиет. След приключване на теста DAF XF105 бе определен за най-добрия многофункционален влекач, според журито. „Той работи добре, звучи добре и е приятен за шофиране. Интериорът и пространството в кабината са ненадминати. Няма друг камион, който да предлага толкова голяма свобода и пространство за движение, толкова много място за багаж или по-комфортни легла. Помислено е за всичко - от начина, по който горното легло се сгъва, нощното заключване на вратите и голям обем на хладилника, всичко е както трябва. Камион, който най-точно отговаря на критерия за „приятел на водача“. Стъпалата зад кабината и допълнителната козирка над ролетните щори са пример и за интелигентни и ефективни решения, които доказват, че DAF се допитва и има предвид мнението на шофьорите при вземане на решения. DAF се вслушва в шофьорите.“

„Това, че DAF е спечелил този тест, е ценно признание за качествата на XF105“, заяви Рон Бонсен, член на Управителния съвет и отговарящ за Маркетинга и Продажбите. „Призът на списание Truckstar „Камион на годината 2012“ е дори още по-ценен, защото това е признание от страна на водачите професионалисти, които разбират колко е важно да имаш най-голямото вътрешно пространство и най-практично използване на кабината, както и оптимални качества на шофиране“.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини