СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 5, 2013

Автоматизирано отваряне на врати ABLOY от Интеза

Финландските автомати за врати ABLOY®, предлагани от Интеза, се характеризират с голямо разнообразие на размери, дизайн, специфични параметри и приложения.

Иновация при автоматите за врати са т.нар. автомати за скрит монтаж, проектирани специално за места, изискващи естетика и стил.

Моделите автомати ABLOY® DC840 и DC860 гарантират лесно отваряне и сигурен контрол върху затварянето на вратите.

Автоматът и плъзгащото рамо се монтират съответно в крилото и върху касата на вратата. При отваряне на вратата, единствената видима част от автомата е рамото. След монтажа е лесно да се настроят силата и скоростта на затваряне с помощта на клапани за регулиране. Специалната функция Back Check, предпазва вратата от внезапно, рязко отваряне (например при вятър).

Автоматите имат нормално функциониране в широк температурен интервал (-15° + 45°)С. Подходящи са за външни и вътрешни врати с ширина до 1250mm и тегло до 100 кг. Притежават CE сертификат.

Друга иновация са автоматиките от ABLOY за радиално отварящи се врати (SDO – Swing door operators). Те дават допълнително удобство в ситуации, където отварянето с ръка е неудобно, нежелано или създава затруднения. Препоръчват се и за използване в случаи, когато вратата трябва да се отваря без осъществяване на контакт с ръцете от хигиенни съображения. Тези автоматики намират и приложение при вход-изходните пространства на обществени сгради. Могат да се прилагат както за еднокрили, така и за двукрили врати. Посредством вграден датчик се осъществява отваряне на вратата при приближаване към нея, а сензор за безопасност предпазва стоящите хора в зоната на отваряне от контакт с отварящата се врата. С тихата си работа, SDO на ABLOY перфектно подхождат за среда, където тишината е желана, а елегантния им и модерен дизайн би допаднал дори на изтънченото чувство за естетика на архитекта и дизайнера.

Автоматиките могат да бъдат комбинирани със системи за контрол на достъпа, като по този начин вратата може да бъде отваряна с карта, код или др.

Гамата автоматики от ABLOY® включва продукти за вътрешни и външни врати, с малък или натоварен трафик, включително и за врати с противопожарни функции. Автоматите ABLOY® се характеризират с опростен монтаж и улеснена настройка и поддръжка.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини