СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 5, 2012

Стартира конкурсът ISOVER Energy Efficiency The Best of Awards

Този конкурс е естествено следствие на два екологични проблема, които ИЗОВЕР приема много присърце – защита на околната среда в лицето на климатичните промени и повишаване на качеството на вътрешния микроклимат.

Имайки предвид, че повече от 40% от енергията в Европа се изразходва в сградите, основно внимание се отделя на проекти за реновация, където архитектите и всички други професионалисти в строителния сектор трябва да създадат ефективни решения за спестяване на енергия и пари, като се изправят пред големи предизвикателства. Конкурсът ISOVER Energy Efficiency The Best of Awards е създаден, за да почете и насърчи тези, които вършат изключителна работа в тази област. Изолацията представлява около 78% от потенциала за намаляване на енергийното потребление.

Конкурсът ISOVER Energy Efficiency The Best of Awards се основава на успеха на миналогодишните издания. Право на участие ще имат тези проекти, които демонстрират значителни спестявания на енергия и в които има поне един продукт или решение на ИЗОВЕР. Проектите за реновация трябва да намалят потреблението на енергия поне 3 пъти в сравнение с предишното си състояние. Новото строителство трябва да постигне стандартите за много нискоенергийни сгради, както са Пасивните, Мулти-Комфортните, нулево енергийните и другите подобни къщи или годишното потребление на енергия за отопление и охлаждане да не превишава 50 kWh/m2 на година.

Национално жури, състоящо се от технически експерти, ще избере най-добрия проект във всяка категория и тези проекти ще бъдат поканени на европейска церемония по награждаване през юни 2013 г. в Дъблин, Ирландия.

Най-добрите проекти ще бъдат включени в престижната книга ISOVER Best Of Book, която има за цел да насърчава важни европейски проекти в енергийно-ефективен дизайн за по-добър обмен на знания и практики между всички партньори в строителството.

Конкурсът ще е отворен за регистрация на проекти от 1-ви юли до 30-ти ноември 2012 г. Пълният регламент и формуляр за участие ще намерите на сайта на ISOVER.

Конкурсът 2013 ISOVER Energy Efficiency The Best of Awards се организира с любезното съдействие на Агенция за устойчиво енергийно развитие (АУЕР), Център за Енергийна Ефективност (ЕнЕфект) и Камарата на Архитектите в България (КАБ).

Прелисти броя

още в рубриката

Новини