СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина X, брой 6, 2013

Антипаник брава с антибактериално покритие от Интеза

Във връзка със стремежa за постигане на максимална сигурност, италианската компания ISEO реши да приложи антибактериална защита към продукти, които се използват на обществени места, където хигиената и опазването на здравето са основни изисквания.

Антипаник устройствата, покрити с ANTIGERM, са идеалното решение за болници, училища, детски градини, търговски центрове, офис сгради, заведения, спортни съоръжения, тъй като антибактериалното им действие е 24 часа в денонощието.

По този начин антипаник функцията е допълнена и с антибактериална защита.

Покритието ANTIGERM представлява сигурна, перманентна, антибактериална обработка на продуктите с антипаник функция на италианската компания ISEO. Антибактериалната защита представлява бавно и постоянно отделяне на сребърни йони, които проникват в микробните организми и предотвратяват размножаването им, атакувайки тяхното ДНК. Антибактериалната обработка е перманентна и не изисква допълнителна поддръжка. Постоянното отделяне на сребърни йони осигурява ефективна антибактериална защита през целия живот на продукта, дори и при случаи на поява на драскотини по повърхността.

ANTIGERM + 650 видове бактерии
В рамките на няколко минути покритието ANTIGERM елиминира повече от 650 вида вируси, плесени, гъби и бактерии (Legionella, Salmonella, MRSA/стафилококи/). В допълнение към защитата за хора срещу разпространението на опасни патогени, ANTIGERM предпазва и околната среда, тъй като е екологично чист продукт - напълно безопасен, антиалергичен и незапалим.

Нивото на бактерии се намалява с 99%
ANTIGERM е доказана и сертифицирана търговска марка. Използва се единствено от компанията ISEO по отношение на антипаник устройства. Благодарение на постоянното действие на антибактериалната защита се намалява нивото на вредни микроорганизми по повърхността с над 99%.

ISEO ANTIGERM гарантира по-голяма сигурност и хигиена, без допълнителни разходи за потребителите.

4.1 милиона инфекции разпространени в европейските болници и обществени сгради

Инфекциите в болниците са фактор, който често се подценява както от медицинска, така и от културна гледна точка. Всяка година в Европа 4.1 милиона пациенти придобиват инфекции при посещение или престой в болничните заведения.

ANTIGERM - иновация и надеждност, сертифицирана от лабораториите IMSL (Industrial Microbiological Services Limited) благодарение на изследвания в рамките на Обединеното кралство и Департамента по молекулярна медицина в Университета в Падуа.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини