СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 4, 2015

Приключи пролетният етап на конкурса Фасада на годината 2015

Приключи пролетният етап на конкурса Фасада на годината 2015

Приключи пролетният етап на интернет конкурса на Баумит – „Фасада на годината 2015“. И този сезон изборът на публиката не беше никак лек – участваха 7 много красиви и различни една от друга фасади, които събраха общо 465 гласа на публиката.

На първо място, с 359 гласа, се класира Обект 5 - Офис на ЗАД Алианц България в категория „Възстановително строителство“. Реставрираната сграда-бижу се намира в град Русе. Проектант е бюро Дикански & Партньори - арх. Асен Дикански и арх. Диана Илиева, които са вложили в реставрационните работи Баумит мазилкова система с крайно покритие боите НанопорКолор, СиликонКолор и Металик. Изпълнител е Мигети Инженеринг, Обект 5 се класира за крайното състезание „Фасада на годината“, което ще се проведе от 10 до 28.02.2016 г., отново в сайта на Баумит.

На второ място, с 47 гласа, застана слънчевият Обект 7 - Многофамилна жилищна сграда от категория Еднофамилни къщи - ново и възстановително строителство в град Благоевград, ул. Христо Чернопеев № 8.

Изпълнител на санирането е групата на г-н Кирил Башлиев, инвеститори и заявители в конкурса са Георги Стоименов и Димитър Андонов. Използваните материали са Баумит топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликонТоп. Честито на обекта. Ще го видим на големия финал през 2016.

Третото място в конкурса зае стилната еднофамилна двуетажна къща, от ул. Райски кът 3, в Плевен, местност Стражата, обявена като Обект 3 в конкурса "Пролет".

За нея са подадени 43 гласа на публиката. Проектант на фасадата е арх. Красимир Попов с фирма Проконсулт, инвеститор е г-н Светослав Стефанов, а изпълнител и заявител в конкурса е фирма Лидер с управител г-н Павлик Даков. Използваните материали са Баумит топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликатТоп. Тази фасада се класира също за големия финал.

Баумит благодари на фасадите участници в конкурса и на всички, които гласуваха в този сезон.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини