СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

Активно самопочистване на фасадите с ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID NANO

Активно самопочистване на фасадите с ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID NANO

Трудно е да се огледаме във фасадите на сградите, без да обърнем внимание на едно от най-предпочитаните финишни покрития, а именно - мазилката. Едновременно с нуждата от надеждна здравина и устойчивост, продуктите от тази гама трябва да предоставят на фасадата възможността да „диша“.

Последното попълнение към портфолиото от фасадни мазилки на Марисан е иновативният продукт ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID NANO с интегрирани нано частици.

Интегрираните наночастици – поглед към бъдещето
Свръх миниатюрните частици са определяни като бъдещето на множество индустрии – от създаването на суперкомпютри, до екосъобразни технологии. Така наречените „квантови точки“ се явяват особено приложими в сферата на строителството, не само от гледна точка на подобряване качеството на материалите, но и като ефективен способ за съхранение на енергията в сградите.

Вграждането на наночастици в структурата на силикатната мазилка ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID NANO спомага за постигане на детайлна, микро-пореста повърхност без пукнатини и с по-ниско електростатично зареждане.

Самопочистващо свойство за чисти и красиви фасади
Вложеният в структурата на продукта титанов фотокатализатор придава на мазилката свойството да се самопочиства. Под влияние на UV лъчите от дневната светлина, титаниевият диоксид въздейства с кислорода от въздуха като по този начин се стига до разграждането на органичните замърсявания и тяхното последващо отстраняване от дъжда и вятъра.

Перфектна комбинация с интегрираните топлоизолационни системи на МАРИСАН
ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID NANO постига гарантирани резултати при работа със стари основи, саниране на сгради и изпълнение на архитектурни паметници. Силикатната нано мазилка влиза в ролята на идеално завършващо покритие и в интегрираните системи за топлоизолиране ТЕРМОФЛЕКС® CLASSIC и ТЕРАПОР® ULTRA.

Самопочистващите се, защитни и декоративни покрития с влачена или драскана структура, които могат да се постигнат с ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID NANO, са особено подходящи при стари и нови минерални основи като цимент, циментови мазилки и шпакловки, сглобяеми елементи от бетон, топлоизолационни плочи, продукти на гипсова основа и други.

Продуктът притежава свойството да формира изключително здрава връзка с основата, върху която е положена, правейки я резистентна към напуквания, както и да обезпечава дълготрайната стабилност на цвета.

С помощта на системата за тониране ENERGY IN COLORS, всеки може да избира измежду повече от 2080 цвята и 5 различни структури за своята ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID NANO.

Дълготрайна защита и екстремно качество за вашата фасада
Нано мазилката гарантира покритие със завидна здравина и устойчивост на механични натоварвания и агресивни атмосферни влияния. Силната паропропускливост спомага за активното „дишане“ на повърхността, извеждайки влагата в атмосферата. По този начин се гарантира дълготрайната защита срещу гъбички, плесени и бактерии.

Една от основните задачи при проектирането на сградите е те да отговарят на съществуващите противопожарни изисквания. Това се постига чрез използване на материали, които при възникване на евентуален пожар, трябва да издържат по-дълго време, да са максимално безопасни за хората и да минимизират щетите. По този показател ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID NANO се класифицира като негорим продукт с клас на горимост (А2), което му отрежда челни места според БДС EN 13501-1 като материал със завидна пожароустойчивост.

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт на компанията или корпоративния блог.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини