СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

Knauf AMF презентира ново пано от мека минерална вата AMF TOPIQ

Knauf AMF презентира ново пано от мека минерална вата AMF TOPIQ

Релаксираща акустична среда вместо стресиращ шум: това е обещанието с новите акустични пана от серията AMF TOPIQ. Базираният в Графенау специалист по окачени тавани Knauf AMF стартира елегантна продуктова линия от акустични пана, даваща възможност на архитекти и дизайнери да създадат здравословна от акустична гледна точка среда в офиси, училища, музеи, спортни комплекси и спа центрове.

От гледна точка начин на производство, гамата от продукти от мека минерална вата представлява пана със състав каменна вата, покрити с акустичен воал в т. ч. обработка на всички кантове. Определящите харектеристики на продукта са: лесен за употреба, устойчив на влага и стабилен във времето. Четири модела са предвидени, за да отговорят на изискванията на клиентите по отношение на визия, звукопоглъщане и хигиенни изисквания. Модели: TOPIQ Prime - стандарт, TOPIQ Efficient Pro – за максимално звукопоглъщане, TOPIQ Efficient pro Hygena – с покритие хигиена и TOPIC Sonic element – акустични острови.

Допълнение към дизайна на помощението са акустичните острови.

TOPIQ Sonic Element разкрива нови възможности за оформление дизайна на помещенията. Моделът TOPIQ Strong Edge Technology представлява остров, без рамка, и се предлага в различни форми – кръг, овал, квадрат или хексагон. Островите помагат за оптимизиране на акустиката в помещенията и се закрепват в горната част за тавана или покривната конструкция, с регулируеми стоманени въженца, а в долната със спираловидни пружини на гърба на острова. Този начин на окачване прави така, че островите да изглеждат свободно увиснали в пространството и това придава на помещението лекота и приятно усещане и атмосфера. Островите са дебели 40mm и тежат около. 5,6 кг/м2. Доставят се в размери макс. 1800x1200mm.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини