СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

Новата демонстрационна зала на Siemens България бе представена пред медии

Новата демонстрационна зала на Siemens България бе представена пред медии

На 14.10.2015 г. екипът на Сградни технологии на Siemens България представи своята новооборудвана демонстрационна зала пред журналисти от специализирани медии. По време на срещата инж. Александър Стоянов, ръководител на направление Сградни Технологии в Siemens и инж. Димитър Крушовски, инженер продажби в Siemens, направление Сградни Технологии, запознаха присъстващите с най-новите решения на Siemens в областта на сградната автоматизация, демонстрираха възможностите на инсталираната в залата система, предназначена за интелигентно управление на системите за отопление, вентилация и климатизация, осветление, щори и контрол на достъпа.

Залата предоставя възможност на посетителите да видят в действие широките възможности на инсталираната интелигентна система за управление, базирана на продуктите от серията GAMMA, използващи утвърдения в цял свят отворен KNX комуникативен стандарт. Индивидуалните компоненти на системата предлагат лекота при употреба, гарантират надеждна работа и оптимизиране на климата в помещенията, като осигуряват приятна и продуктивна стайна атмосфера.

Инж. Александър Стоянов приветства гостите и представи накратко визията на Siemens за бъдещето на сградната автоматизация. „Голяма част от разходите за една сграда се генерират в периода на нейната експлоатация. От всички разходи, само 20% са за строителството на сградата, останалите 80% са експлоатационни разходи, като ясно изразена тенденция е тези разходи непрекъснато да нарастват”, заяви инж. Стоянов. „В същото време, изискванията към сградите по отношение на комфорт, сигурност и енергийна ефективност също се повишават. Това рефлектира пряко върху системите за сградна автоматизация, които, за да покрият тези по-високи изисквания, стават все по-комплексни, предлагат повече възможности, като ясно се очертава тенденцията все повече системи да се интегрират в една”, допълни Александър Стоянов.

В своята презентация инж. Стоянов акцентира и върху новото поколение система за сградна автоматизация на Siemens - Desigo CC.

Инж. Димитър Крушовски представи възможностите на системите, предназначени за домашна и офис автоматизация, базирани на световния стандарт за управление на сгради – KNX. „Целта на всяка система за сградна автоматизация е да осигури удобство и комфорт на потребителите, сигурност, защита на инвестицията, висока енергийна ефективност, както и по-ниски разходи”, коментира инж. Крушовски. Подобна система означава преди всичко ефективност за специалистите. Тя дава възможност за осъществяването на дистанционна поддръжка, бързо диагностициране и отстраняване на повреди, получаване на аларми и съобщения, изпратени автоматично от системата, при наличие на проблем и т.н.

По време на презентацията бе разгледано и новото поколение IP базирана система за контрол на достъпа на Siemens – Aliro. Siemens Aliro e подходяща за контрол както на една врата, така и за контрол на достъпа до обекти с капацитет до 512 врати и 10 000 потребителя.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини