СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 2, 2016

Девня Цимент с няколко награди от различни конкурси

Девня Цимент с няколко награди от различни конкурси

На 26.02.2016 г., в София се проведе VI-тото издание на конкурса Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа (БЗР) за 2015 г., който отличи фирмите с най-добри практики в областта на безопасните и здравословни условия на труд в България. Конкурсът се организира от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ с любезното съдействие на Изпълнителната Агенция „Главна инспекция по труда”. В конкурса първите две места бяха спечелени от Девня Цимент и Вулкан Цимент. Наградата на Девня Цимент бе връчена на Ивелина Андонова (Ръководител СТМ) и Радостин Райчев (Специалист БЗР) от Г-н Клод Лоисел – Официален представител на Международната организация по труда (MOT). „Наградата, която държим в ръцете си, е символ на непрестанните усилия на всички колеги и признание, че направените инвестиции в здравето и безопасността ще оказват влияние и върху благосъстоянието на хората, както сега, така и в бъдеще“, сподели Д-р Андонова (Ръководител СТМ в Девня Цимент) пред аудиторията от специалисти в бранша. Радостин Райчев (Специалист БЗР) на свой ред отбеляза факта, че в деня преди събитието дружеството отбелязва 2 години без трудова злополука с работещи на територията на завода, в това число и по време на строежа на новата производствена линия, в резултат на което близо 1000 човека са се прибирали живи и здрави у дома всеки ден. Той изрази надежда, че тази награда ще вдъхнови служителите за постигането на по-високи резултати и всеки ще я възприеме като своя лична победа.

Девня Цимент спечели и награда Инвеститор в Околната среда – 2015 г., когато Българският форум на бизнес лидерите връчи за 13-и път своите Годишни награди за отговорен бизнес на официална церемония в София на 25.02.2016 г. От името на Девня Цимент, Десислава Джипова, Младши юрисконсулт и Специалист комуникации получи отличието от Министъра на Околната среда и водите Ивелина Василева в присъствието на президента Росен Плевнелиев, Вицепремиера и Министър на Образованието и науката Меглена Кунева, Вицепремиера и Министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, Кмета на София и Председател на журито Йорданка Фандъкова, Заместник-министъра на Икономиката Даниела Везиева и Н. Пр. Ема Хопкинс, Посланик на Великобритания у нас. Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ отличават добрите практики на компаниите в областта на опазването на околната среда, образованието, развитието на служителите и цялото общество.

Девня Цимент е и сред визионерите по Устойчиво развитие във форум „Бизнесът – сила за добро“. „Вие сте част от легитимния, смисления начин, по който да се изработи план за действие по стратегията ни за развитие. Искам да ви стисна ръката, защото вие водите, вие поехте инициативата и работите по Целите.“ Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който на 1.03.2016 г. откри дискусията „Бизнесът – сила за добро“, посветена на изпълнението на Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН. Г-н Огнян Траянов, Председател на Националния съвет, Българската мрежа на глобалния договор (БМГД) на ООН представи Стратегическия план за работа по целите, след което лидери - визионери, членове на БМГД участваха в Дискусионен панел с цел обмен на добри практики. Сред най-активните представители на фирми членки, г-н Стефано Коста, Изпълнителен Директор на Девня Цимент и Вулкан Цимент представи подхода на дружеството към устойчивото развитие с фокус върху Цел №9 - Стимулиране на иновациите. Г-н Коста сподели, че: „за Италчементи Груп, индустрията, иновациите и развитието са част от устойчивостта й, че това означава отговорна ефикасност и ефективност от гледна точка на процесите и продуктите“.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини