СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 2, 2016

Системи за външна топлоизолация (ETICS) от RОCKWOOL

Системи за външна топлоизолация (ETICS) от RОCKWOOL

Благодарение на изолационните продукти на ROCKWOOL може да се постигне драстично намаляване на топлинните загуби, изолиране на шума и предпазване от влага. Продуктите са негорими, енергоефективни, екологични и безопасни.

Датската компания ROCKWOOL има дългогодишен опит в производството на каменна вата, 26 завода на 3 континента и над 8600 служители.

Изолационните продукти ROCKWOOL са съставени от естествени нишки от вулканични скали. Не се влияят от температурни промени – коефициентът им на топлопроводимост е 0,036 W/(m.K), и са водоустойчиви.

С клас на горимост А1 те са практически негорими и ограничават разпространението на огъня. С отлично звукопоглъщане, те са и най-доброто решение за звукоизолация. Топлоизолационните плочи на ROCKWOOL са импрегнирани със смола.

С различни дебелини и размери, те се доставят в полиетиленови опаковки с нужните обозначения. Това са единствените плочи, приспособяващи се към неравностите. Монтажът им е лесен и бърз, лепят се или се фиксират с дюбели.

Направени от камък, продуктите ROCKWOOL не се нуждаят от подмяна – това е умна инвестиция, която ще се изплати многократно при десетилетията експлоатация. В производствения процес на продуктите ROCKWOOL се използва енергия, но те спестяват 100 пъти повече енергия по време на употреба. Така силно намаляват емисиите на CO2.

На българския пазар ROCKWOOL е от 2000 г. Фирмата предлага: покривна, фасадна и подова изолация, пожарозащита и техническа изолация. Част от портфолиото й са иновативните продукти: фасадна вата Frontrock Max E, покривна вата Monrock Max E, както и специализираният продукт за изолация на гаражи и приземни помещения – Ceilingrock.

За допълнителна информация посетете сайта на компанията.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини