СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 5, 2014

Фибран организира посещение за партньори в завода си

Фибран организира посещение за партньори в завода си

В началото на лятото, 2014 г. фирма Фибран България покани своите партньори на посещение в завода на компанията в Русе. Тази година се навършват 10 години от старта на производството на топлоизолационни плочи от XPS. Заводът на Фибран в Русе е първият български завод за екструдиран полистирен. До момента той остава единствен за България.

По време на посещението представители на Фибран проведоха серия семинари с партньори и дистрибутори. Презентациите запознаха присъстващите с пълната гама произвеждани продукти, разнообразните видове FIBRANxps, както и приложенията по предназначение и предимствата им. Дискутирани бяха детайлно характеристиките на продуктите и предимствата им пред други топлоизолационни продукти, предлагани на пазара. Представено беше автоматизираното и чисто производство на топлоизолационните продукти и опциите на рециклиращата и режещата машини. Присъстващите разгледаха производствената линия и нагледно се запознаха с всички процеси и операции, както и с полаганите усилия за постигане на качествени продукти, удовлетворяващи изискванията на крайните клиенти.

Фибран произвежда широка гама продукти за различни приложения съобразно нуждите и изискванията на конкретния клиент и обект. Това, което Фибран прави с гордост, е ръководено от желанието за постоянно усъвършенстване и развитие, за въвеждане на иновативни технологии и оборудване, за обогатяване на възможностите за производство и съответно възможностите за задоволяване на нарастващите изисквания на потребителите. Това означава фокус върху клиента и приложението, а не просто да се формоват плочи от пяна, наречена XPS, и те да се пускат на пазара.

Особен интерес за партньорите на компанията предизвика посещението в лабораторията на завода. Пред тях бяха показани демонстрационни изпитвания на продуктите по БДС EN 13164 и EN 13172, съответно за якост на натиск, топлопроводност, горимост и др., които се извършват ежедневно.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини