СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 5, 2014

Технопол представя защитното покритие Nanoprotech

Технопол представя защитното покритие Nanoprotech

Обработените с Nanoprotech повърхности са предпазени от корозия в продължение на период от една до три години. Защитното покритие Nanoprotech се нанася с помощта на аерозолен флакон. Попадайки на повърхността, средството запълва на молекулярно ниво микроскопични, уязвими на влага места. Отличните хидрофобни свойства и ниското повърхностно напрежение позволяват да се получи тънък защитен слой, проникващ под слоя влага. В резултат на високата адхезия и ниското вътрешно триене за около 10 секунди Nanoprotech образува защитен водоотблъскващ филм с дебелина 3 микрона. С това той превъзхожда всички създадени до момента продукти за защита от корозия. За разлика от известните изолационни спрейове е устойчив на високи механични натоварвания, не поглъща влагата, не съдържа изопропанол, етилен гликол, не се изпарява, не изисква допълнително измиване след себе си и гресиране.

Измествайки влагата, смазва обработените детайли, надеждно изолира чувствителната електроника и електрозахранването, дори те да са в мокро състояние и възстановява техните функции.

Защитният слой е здраво фиксиран към повърхността. Ако е необходима подготовка на повърхността за боядисване, третираните с изолационен слой Nanoprotech повърхности се почистват с миещо средство за електроника или алкохол.

Продуктите Nanoprotech могат да бъдат използвани както за промишлени цели, така и в бита. Приложението на тeзи иновативни продукти е многостранно.

Nanoprotech Home Anticor е незаменим за защита на метални изделия и оборудване от въздействието на всички форми на влага. Предпазва от корозия; прониква под слоя от ръжда, което подпомага нейното отстраняване. Спира корозионните процеси; допринася за отстраняване на мазнини, сажди и мръсотия; връща мобилността на ръждясали детайли; освобождава ръждясали, задръстени механизми, части, болтове, гайки; възстановява устройства, които вече са засегнати от влага.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини