СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 5, 2014

Лазерната ролетка PLR 15 от Bosch

Лазерната ролетка PLR 15 от Bosch

Включвате, измервате, готово. Лазерната ролетка Bosch PLR 15 е предназначена за всички домашни майстори, които искат да измерят лесно и бързо дължини и разстояния. С малкото устройство с размери

10 x 3,6cm за секунди можете да премерите разстояния до 15m с точност до 3mm. Помещенията се измерват много по-бързо и прецизно с PLR 15, отколкото с обикновена ролетка. Удобният помощник с малки размери и тегло само 80 г ще ви придружава незабелязано навсякъде, в джоба на якето или панталона.

С PLR 15 Бош пусна на пазара поредния уред, който заедно с наложилия се лазер с кръстосани линии Quigo, се обслужва много лесно и е подходящ за начинаещи. Както и Quigo, PLR 15 предлага интуитивно управление. Достатъчно е да дръпнете назад подвижния шалтер и автоматичното измерване на дължините се задейства. Устройството индикира постоянно актуалното разстояние между отправната точка и повърхността, която среща насочения лазерен лъч. Ако искате да измерите дължината на стена, задръжте PLR 15 до съседната повърхност, насочете го към отсрещната стена и веднага ще видите дължината. Ако след измерването върнете шалтера в изходна позиция, лазерната ролетка се изключва. Новост е червеният бутон, който се появява след включване на уреда. Когато го натиснете, актуалната измерена стойност се записва и можете да я видите на осветения дисплей.

В сравнение с ултразвуковите ролетки за домашния майстор, които се предлагат на пазара, лазерните устройства разполагат с две съществени предимства – те са по-точни и по-надеждни. Това се дължи на различния начин на функциониране на използваните технологии: При ултразвуковата технология се излъчват звукови вълни. Те се разпространяват в голям диапазон, могат да срещнат много обекти, да бъдат отклонени и да дадат неточни резултати; При лазерната технология с насочен импулс се изпращат лазерни импулси към определената цел на измерването. Така уредът работи изключително точно и предоставя надеждни и прецизни резултати.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини