СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 4, 2012

Съвместен семинар на Данфосс Направление Топлофикационна автоматика и фирма НАСА-Д

Съвместен семинар на Данфосс Направление Топлофикационна автоматика и фирма НАСА-Д

На 17 май 2012 г., в сградата на Националния Институт по метеорология към БАН, Данфосс Направление Топлофикационна автоматика, съвместно с най-голямия си дистрибутор - фирма НАСА-Д, проведе семинар. Семинарът беше предназначен за клиенти на фирма НАСА, работещи предимно в областта на отоплението, климатизацията и вентилацията. На семинара присъстваха представители на над 20 фирми, които се занимават с проектантска и инсталационна дейност в този бранш.

Инж. Деян Петров – управител на НАСА-Д, представи новите интелигентни мотор-вентили на Данфосс. Презентацията беше подготвена изключително професионално и имаше подчертано конкретна практическа насоченост. В залата бяха изложени множество работещи модели на двупътни и трипътни смесителни вентили и задвижките към тях с различни размери. Изключително интересно беше представянето на работещ вентил със задвижка в реално време чрез специално разработена компютърна програма за демонстрация.

Георги Георгиев – инженер по продажбите в Направление Топлофикационна автоматика на Данфосс, представи гамата топлообменници на Данфосс за топлофикационни приложения и програмата за оразмеряване на топлообменниците, като демонстрира няколко примера за избор на топлообменници по данни, зададени от участниците в семинара. Представителят на Данфосс презентира и новите енергоизмервателни уреди Sonometer 1100 и Sonometer 2100, които са на пазара от началото на миналата година. Изтъкнати бяха функционалните характеристики и качествените преимущества на новите уреди.

Семинарът завърши с професионални разговори в неформална обстановка. Почетен гост на семинара беше инж. Красимир Богданов – дългогодишен търговски директор на Направление Топлофикационна автоматика на Данфосс.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини