СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина IX, брой 4, 2012

Приключи Intersolar Europe 2012

Приключи Intersolar Europe 2012

В периода от 13 до 15 юни тази година, в Мюнхен, Германия, се проведе най-голямото изложение за соларна енергия – Intersolar Europe 2012.

Тази година събитието посетиха приблизително 66 000 души от 160 страни, а броят на изложителите – почти 2000, от 49 страни, направи събитието осезаемо по-международно в сравнение с предходни години.

За поредна година, в рамките на 15 изложбени зали и открити пространстава, с обща площ над 170 000m2, изложители от цял свят представиха най-новите технологии и разработки в сферата на соларната енергия. По статистическите данни от завършилото наскоро изложение 54% от изложителите са били чужденци. С най-голям брой изложители – 871, беше Германия, следвана от Китай – 388 изложители, Италия – 78 изложители, Испания – 48.

Акцентът тази година беше поставен върху темите за съхранение на електроенергия и мрежова интеграция. По отношение съхранението на енергия 140 международни изложители представиха последните си продукти и системни решения, вариращи от предложения на малки системи за съхранение на енергия до големи, представляващи комбинация от няколко системи, както и такива за промишлено приложение. Друга основна тема тази година беше състоянието на международните пазари и тяхното бъдещо развитие.

В дните на изложението се проведоха и редица съпътстващи конференции и семинари. Посетителите имаха възможност да се запознаят с последните технологии, тяхното приложение и възможности за бъдещо развитие по време на експертни презентации, работни срещи и панелни дискусии.

За пети път, в рамките на изложението, беше връчена наградата Intersolar. Това международно отличие се присъжда на компании или конкретни продукти и услуги/решения в областта на фотоволтаиците, термо-соларните системи и фотоволтаични производства. Тази година наградата беше присъдена на 9 компании, по три за всяка от категориите.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини