СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 4, 2016

Софтуер за мониторинг на сгради и периметър за СОТ системи Texecom

Софтуер за мониторинг на сгради и периметър за СОТ системи Texecom

Всеки собственик или управител на сграда среща постоянно проблеми с мониторинга по сигурността, особено нощно време. Отчетността за събитията, информацията за дежурния охранител и визуализация за събитията или зоните на аларма в обекта (в самата сграда) често са недостатъчни или оскъдни.

Мaсова практика е в средните и малки сгради СОТ системите да подават информация единствено чрез светодиодите на клавиатурата, която е недостатъчна и трудна за разчитане. Решението е Field Keeper - локален софтуер за мониторинг на сгради, който се използва на обекти с различна големина и функционалност. Софтуерът поддържа всички панели Texecom Premier чрез IP модул в серийна комуникация, като има възможност за отдалечен достъп (през VPN), управление и визуализация на до 10 централи. Идеален e за локална употреба в помещение на физическа охрана с интерфейс на български език. Има възможност за импортиране на скица на обекта, като показва точна локализация на задействан датчик. Визуализира в реално време статуса на охраняемите зони и звуково сигнализира при нарушаване на охраняема зона. Понякога буди и охранителите.

Софтуерът управлява лесно режимите на централите директно, като има възможност за преглед на справки и отчети по събития, потребители, аларми. Ако още нямате система за сигурност и охрана или искате да я обновите, възползвайте се от предимствата на техника за сигурност на Texecom и софтуера за мониторинг от РАК. При създаването на проекти за системи за видеонаблюдение, LAN мрежи, пожароизвестяване, СОТ, управление на достъпа или озвучителни системи се спазват стандарти, законови норми и изисквания за проектиране в съответната част.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини