СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 4, 2016

Aктуални решения за жилищни сгради oт Siemens

Aктуални решения за жилищни сгради oт Siemens

Направление Сградни технологии на Siemens България представя актуалните си решения за жилищни сгради. Портфолиото от продукти е обобщено в презентация, която е достъпна на страницата на направлението.

Презентацията представя интегрирани решения, които покриват всички нужди, свръзани с управление на комфорта и сигурността на жилищни сгради, предлагани от един доставчик. Тя включва системите за домашна автоматизация KNX и Synco Living, решения за управление на отоплителни инсталации, различни измервателни уреди, системи за пожарна безопасност и системи за сигурност. Акцентира се и на детайлна информация за всяко едно от решенията – как функционира, от какъв вид устройства може да се управлява, какви са ползите за живущите и за инвеститорите. Системата за домашна автоматизация KNX например гарантира на инвеститорите защита на инвестицията, по-висока пазарна стойност на сградата, др. Обитателите на сграда, в която е инсталирана системата за домашна автоматизация KNX, се възползват от комфорта, сигурността и енергийната ефективност, постигнати чрез различни опции. KNX системата включва и редица енергоспестяващи функции. Чрез индивидуално управление на температурата в стаите се гарантира спестяването на до 30% от разхода на енергия за отопление/охлаждане. При автоматично нагласяне на стайната температура от сензор за присъствие енергията за отопление (охлаждане) може да се намали с до 6%. Благодарение на сензори за присъствие може да бъде спестена до 20% от изразходваната за осветление енергия, а чрез постоянен контрол на осветлението може да бъде спестена още 10-20% от необходимата за него енергия. С до 20-70% могат да се ограничат разходите за вентилация, тъй като и тя, и снабдяването с чист въздух се управляват според конкретните нужди.

Специално внимание в презентацията е отделено и на системите за сигурност, както и на всички останали продукти от портфолиото с решения за жилищни сгради.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини