СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 4, 2016

АИДБ организира Академия за 3D визуализиране

АИДБ организира Академия за 3D визуализиране

Уникално за София събитие, организирано от Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ), се проведе в края на май в Съюза на архитектите България. Космополитни специалисти в бранша говориха офлайн за статуквото и бъдещето на триизмерното визуализиране – новостите в многобройните програми, възможностите на различните инструменти и продукти, както и отношението с клиентите. Защото 3D визуализатор вече е самостоятелна професия, която се развива по-скоростно от самото рендериране.

Гостите на събитието имаха удоволствието да се срещнат с визуализатора на Заха Хадид - Томас Вурназос, който разказа за проектите, по които е работил заедно с нея. По време на презентацията си той сподели концепции и философии – когато работиш с големи, това е подходът.

Урош Нешич и Игор Козич запознаха гостите с работата на EDIT, като разказаха за това как са започнали наскоро, а вече визуализират за цял свят и твърдят, че няма нефотогеничен обект, а всичко е въпрос на ъгъл. Те описаха стъпка по стъпка начина си на работа и инструментите, които използват. Емоцията, която предизвикват визуализациите, вследствие на светлина, детайли и хора, добавени с Фотошоп, са в основата на успеха.

Калин Благов от Kraftek Studio и Иван Стефанов от S Project също бяха сред лекторите по време на Академията по 3D визуализиране, организирана от АИДБ. По време на събитието се представиха и Chaos Group, които са създателите на V-Ray. Един от безспорните ни поводи за национална гордост. Калин подготви аудиторията за възможните бъдещи курсове по Визуализаторско майсторство. Архитект Благов още показа и разликата между обикновена визуализация и фотореализъм. Димитър Караниколов oт Meshroom показа извънземни „картинки“ - сгради от цял свят, смайващи визуализации на култови архитектурни обекти, работени от българи. Стоян Начев от Graphicground представи 3D проектиране със SketchUp, като бързо, лесно и ефективно средство.

През цялата програма на Aкадемията, продължила от 10 ч. до 19 ч., интересът на гостите бе поддържан с атрактивни презентации.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини