ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина V, брой 5, септември 2011

СИБИЕКС-Н предлага нов модел италианска полуавтоматична вибромашина за производство на голямогабаритни бетонови елементи

СИБИЕКС-Н предлага нов модел италианска полуавтоматична вибромашина за производство на голямогабаритни бетонови елементи

Отскоро СИБИЕКС-Н предлага на пазара нов модел италианска полуавтоматична вибромашина за производство на голямо габаритни бетонови елементи в пет основни модификации, които могат да произведат бетонови изделия с максимални размери от 1500х1500хН=1150 mm до 2500х2500хН=2200 mm.

Машината е самоходна и формова бетоновите елементи върху бетонов плац като може да работи на закрито /в хале/ или на открито. След като остави готовите елементи на земята, машината се придвижва с една стъпка напред, а в края на плаца стъпка встрани. Тя се управлява от оператор.

Вибромашината се захранва с бетон чрез ботуш окачен на вилиците на мотокар или на куката на кран. Бетонът се изсипва в бункер на самата машина, от където постъпва в калъпъпите.

Машините имат следните предимства: използва стоманени матрици които издържат на десетки хиляди формования; лесно се сменят матриците на машината – за около час; висока производителност работен цикъл – общо между 2 и 4 минути. Изделията се формоват върху бетонова писта и след като изсъхнат са готови за транспорт. Няма декофриране и допълнително вътрешно заводски транспорт. Броят на вибраторите в зависимост от сложността на изделието са 2 или 4. Така се осигурява равномерно разпределение на вибрациите във всяка точка но изделието, което е изключително важно за качеството на готовото изделие.

Хидравличната система използва съвременни елементи и осигурява всички необходими движения в машината. Това осигурява голяма надежност, дълготрайност, прецизност и високо качество на изработваните изделия.

Няма проблеми изделията да се армират. Подаването на бетон в матриците е автоматизирано. Значително се намалява броят на наетите работници. За нормална работа на машината са необходими само двама оператори.

Представените вибрационни машини за голямогабаритни бетонови елементи от ново поколение имат следните технологични предимства спрямо предшестващите модели: двигатели с нисък разход на енергия достигащ и до 40%; всички двигатели се управляват от инвертъри, с което се гарантира оптимална производителност и значими икономии; нова система за захващане на калъпа към машината, с което се гарантира по-добро предаване на вибрациите към калъпа и изолиране на металната конструкция на машината от вибрациите; мощност и надежна работа при изработката и на елементи с големи размери или тегла; пълно съответствие с европейските норми за безопасност; нов съвременен дизайн; като опция се предлага лесен и ефикасен начин на шумозащита; като опция се предлагат и напълно автоматични системи за производство на вибрирани елементи.

Машината е особено подходяща за производство на всякакви видове бордюри, пътни и жп канавки, различни шахти, конуси, бетонови мантинели и др.