ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина V, брой 5, септември 2011

47-то издание на SAIE 2011 ще се проведе през октомври в Болоня

47-то издание на SAIE 2011 ще се проведе през октомври в Болоня

Международното строително изложение SAIE 2011 ще се проведе в Болоня, Италия в периода 5 - 8 октомври. SAIE е специализиран форум за строителната индустрия, иновации и технологични продукти, строителни системи и материали.

Панаирът ще се проведе с няколко изложения, организирани около ключовите теми: Енергийна ефективност и устойчиво развитие; Технологии и производство; Проектиране, изграждане и поддръжка.

Тази година жури отличи 27 проекта, които ще бъдат представени, разпределени в четири основни категории: Устойчив дизайн; Интегриран проект; Реновиране и възстановяване; Монтаж на терена.

За да се създаде произведение на архитектурната и инженерна мисъл се изисква високо ниво на интеграция на знания, умения, технологии, системи и хора. Затова интеграцията на тези фактори, която позволява да се създаде система, дори във времена на криза, се гледа като на ключов елемент в индустрията. Устойчивият дизайн пък е друга актуална тема, свързана с екологичното строителство и енергийната ефективност. Затова и на тази част от проектите се обръща голямо внимание.

Предвижда се и провеждането на конференции и семинари, като за целта са поканени висококвалифицирани и международно признати професори и специалисти.

За своето съществуване от 1965 г. SAIE винаги е бил домакин и е приветствал новите технологии и иновациите в областта на научните изследвания, чрез сътрудничеството с исторически, научни и културни институции – Bologna Fiere, лабораторията ArTec IUAV, CRESME и други големи търговски организации. Това се прави с цел предоставяне на възможност за професионално обучение, стимулиране на фирмите – участнички, интегриране на студенти и млади специалисти.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини