ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VII, брой 6, 2013

Новостите, въведени тук от ЛЕО – Бетонови изделия, в чужбина са стандарт

Разговор с г-н Иван Димитров, Управител на ЛЕО – Бетонови изделия

Новостите, въведени тук от ЛЕО – Бетонови изделия, в чужбина са стандарт

Г-н Димитров, представете управляваната от Вас фирма ЛЕО-Бетонови изделия и основната Ви дейност.
ЛЕО-Бетонови изделия е създадена преди 20 години. Основната ни дейност е производство на изделия от бетон за строителството – плочи, павета, бордюри, и др. Притежаваме производствена база в Бургас. През последните години фирмата ни е водеща в страната за производство на дребноразмерни бетонови изделия за благоустрояване. Доставяме продукцията си до всяка точка на България.

Разкажете повече за производственото Ви предприятие – заводът, който открихте през 2011 г., и за съвременното технологично оборудване?
През септември 2011 г. открихме най-новия и единствен в Източна България напълно автоматизиран завод за производство на вибропресовани настилки, за което бяхме отличени с грамота от Бургаската Търговско-индустриална камара. Капацитетът на оборудването е 1600m2 (плочи или павета) за смяна 8 часа или съответно 5000 m (50/35/18) бордюри до 12000 m (50/16/8) на смяна. Общите ни производствени мощности са около 2500m2 вибропресовани настилки за 8 часа. Изделията на новия завод, които могат да се произвеждат, са с размери до 130/100 cm и дебелина от 3,5 до 50 cm. Заводът е оборудван с инсталация за оцветяване с течни бои и можем да оцветяваме изделията с безброй нюанси и комбинации. Една от малкото фирми в България сме, които произвеждат изделия оцветени „мултиколор” с до 3 цвята, преливащи един в друг на едно изделие. Имаме инсталация за производство на т.н.”мити” изделия, с които напоследък често се проектира в страната. Освен тези, произвеждаме и други изделия - общо около 200 вида - ЕО улей, бетонови тухли, коминни тела, капаци, пейки, паркинг ограничители и др., с които всеки може да се запознае на нашия сайт.

Предлагате богата гама от бетонови изделия. Бихте ли отличили някои продукти, които са се наложили като по-успешни и търсени на пазара?
Всички наши павета, плочи и бордюри са наложени и успешни, тъй като се произвеждат на напълно автоматизиран завод, където човешката грешка е почти изключена. Разликата е очевидна и качеството, в сравнение с производството от масовите малки полуръчни машини, е гарантирано. Много наши клиенти се убедиха, че не само цената е фактор за покупка, а и качеството заради риска от последващо сортиране, загуби от пренареждане и от чупещи се изделия. Това е особено важно при кратките срокове на обектите, изострената конкуренция и поддържане на добър имидж пред инвеститорите.

Затова ще обърна внимание не на вече наложени изделия, а на новости, които в чужбина са стандарт. Това са т.н. ”мити” изделия. С такива плочи са проектирани централните улици и площади на редица европейски градове, а и у нас вече има такива – например главната улица в Бургас. Предпочитат ги, защото са много издръжливи.

Другият вид са „мултиколор” оцветените, които все по-често се предпочитат.

Ще спомена и за нашето патентовано „ЛЕО-паве”, с което спечелихме златен медал на Международния Пловдивски Панаир през есента на 2012 г. Изключително подходящо за полагане на тревна фуга в парковете.

ЛЕО-Бетонови изделия е сертифицирана по стандарта ISO 9001:2008. Притежаваме собствена лаборатория с най-съвременно оборудване за ежедневен контрол на качеството. Изделията ни отговарят на хармонизирани европейски стандарти БДС EN 1338 за бетонови павета, БДС EN 1339 за бетонови плочи и БДС EN 1340 за бетонови бордюри.

Награждавани сме със Знак за качество през 2010 и 2012 год. от Камарата на строителите в България. Притежаваме множество награди за изделията от Международната изложба „Флора” Бургас.

С Ваши продукти редица градове в страната обновиха облика си и придобиха атрактивна визия. Бихте ли разказали за някои наскоро реализирани проекти с Ваши продукти?
Обектите са многобройни, тъй като сме българска компания с дългогодишен опит и трайно присъствие на пазара. Последните от тях са градският център на гр. Камено - над 20 000m2 плочи и над 15000 m улични бордюри, произведени и доставени на обекта за около 40 дни; парк „Юнак” в гр. Сливен, парк в гр. Стралджа и в много други градове в страната. Завършваме доставки за много пътища – Кърджали-Момчилград, Подкова-Джебел, Венец-Ясенково, Скала-Славянци. На последните лотове на магистрала „Тракия” са доставени наши пътни канавки, наши изделия има и над Софийското метро.

В заключения, какво бихте споделили с нашите читатели по отношение на бъдещи планове, свързани с развитието на фирмата?
Плановете в бъдеще е да запазим водещата си позиция в страната като задоволяваме изискванията и очакванията на нашите клиенти, чрез гъвкава ценова политика, съчетана с постоянен стремеж за подобряване на качеството, технологично обновление и установяване на коректни отношения. Ще наблегнем на въвеждането на нови изделия и развитието на продажбите на изделия от по-високия ценови сегмент - „мити” и „мултиколор” оцветени.

Прелисти броя

  • Прелисти този брой на Списание ИНФРАБИЛД

още в рубриката

Новини